Gemeente Sluis


28/06/10 - Inzet strandrups voor senioren

Op woensdag 30 juni zullen zo'n acht senioren, woonachtig in ZorgSaam woonzorgcentrum Emmaus te IJzendijke, in een zogenoemde strandrups genieten van een ouderwetse stranddag in Cadzand. Stichting MAX Maakt Mogelijk, gelieerd aan Omroep MAX, realiseert kleine en grote wensen van ouderen in binnen- en buitenland. Het personeel van de dagverzorging van ZorgSaam woonzorgcentrum Emmaus heeft de wens kenbaar gemaakt bij de stichting. MAX Maakt Mogelijk vervult deze wens graag en neemt op 30 juni om 10.00 uur een groep senioren een dagje mee naar het strand van Cadzand. Met de strandrups `rijden' ze tussen 11.00 en 13.30 uur over het strand en kunnen ze genieten van zon, zee, kinderstemmen en het gekrijs van de talloze zeemeeuwen. Een uitstap die wellicht herinneringen oproept aan vroeger tijden.

De strandrups wordt aangedreven door een kleine dieselmotor. De motor maakt nauwelijks geluid en is speciaal voor dit soort gelegenheden gemaakt. De maximum snelheid bedraagt 5 kilometer per uur. De `rups' kan nauwelijks over het hoofd worden gezien, de afmeting is maar liefst 2,20 bij 6,80 meter en biedt, doordat het een open voertuig is, aan alle kanten goed zicht.

De stichting MAX Maakt Mogelijk realiseert projecten ter verbetering van het welzijn van ouderen in binnen- en buitenland. Voor meer informatie kunt u kijken op www.maxmaaktmogelijk.nl.