Gemeente Haaren


Persbericht: Officiële opening N624 Haaren

Openining

Gedeputeerde Yves de Boer van de provincie Noord-Brabant en burgemeester Frans Ronnes van de gemeente Haaren openen op woensdag 30 juni op officiële wijze de N624 en het naastgelegen fietspad in de gemeente Haaren.

In 1994 is in overleg met de provincie en de gemeenten Oisterwijk en Boxtel gestart met een onderzoek naar de mogelijkheden van de aanleg van vrijliggende fietspaden van ruim 3 kilometer langs de N 624. Dit in samenhang met de reconstructie van de weg op een aantal punten; dit alles ter verbetering van de verkeersveiligheid.

Sinds 2 juni kan de weg tussen Oisterwijk-Haaren-Boxtel, tussen de rotonde Laarakkerweg en de Posthoorn, weer worden gebruikt door al het verkeer.

Daarnaast zijn ook de Pastoor Janssenstraat en de Schutswei weer toegankelijk voor weggebruikers. De bushaltes Haarendijk, Eind, Kasteellaan en Oisterwijksedreef zijn weer in gebruik genomen. De bushaltes langs de N624 zijn ingericht volgens de nieuwste richtlijnen (o.a. verhoogde instaphaltes voor mindervaliden).

De N624 tussen Oisterwijk, Haaren en Boxtel is flink verbeterd. Zo is het wegdek vernieuwd met nieuwe markering en is er op de kruising van de Belversedijk en de Driehoekweg in Haaren een rotonde aangelegd. Dankzij de aanleg van een rotonde is de veiligheid op de kruising van de Belversedijk en de Driehoekweg flink vergroot. Over de riviertjes Essche Stroom en Rosep zijn nieuwe bruggen gebouwd.

Ook zijn er extra groenvoorzieningen aangebracht.

Tot aan de bouwvakvakantie (eind juli), zullen er langs de weg nog diverse werkzaamheden worden verricht, die tot verkeershinder kunnen leiden. In het najaar wordt het restant van de plantwerkzaamheden hervat.

Voorafgaand aan de overdracht fietsen gedeputeerde Yves de Boer en burgemeester Frans Ronnes, samen met een groep genodigden naar het kasteel Nemerlaer. Omstreeks 13.15 uur begint hier de officiële overdracht. Vervolgens gaat de route door het bos over de nieuwe brug en de Driehoekweg terug naar Herberg van Boxtel.

Tijdens dit korte fietstochtje is er ook oog voor de landschapsontwikkeling en de natuur.