Nederland vormt spil in ontwikkeling van Water R&D centrum Singapore

28/06/2010 14:59

NWP - Stichting Netherlands Water Partnership

Onder embargo tot woensdag 30 juni 12:00

Met de officiele opening van het Netherlands Water House (NWH) op woensdag 30 juni is Singapore een stap dichterbij haar doel gekomen om hét internationale R? centrum te worden op gebied van water. De stadstaat fungeert als R? hub voor heel Zuid Oost Azie; steeds meer internationale bedrijven en kennisinstellingen vestigen zich hier om baanbrekende technologieen te ontwikkelen en te exporteren naar omliggende Aziatische markten.

Nederland heeft door de jaren heen vooruitstrevende kennis en expertise verworven op gebied van watertechnologie en heeft bovendien een grote innovatiedrive. Het duurde dan ook niet lang voor het idee van een satellietvestiging van het Netherlands Water Partnership in Singapore was geboren. Op 30 juni opent het Netherlands Water House haar deuren: het centrum gaat de linking pin vormen tussen Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en overheden en hun Singaporese en internationale counterparts. NWH werkt hierin nauw samen met de Singaporese Economic Development Board en de Public Utlilities Board (PUB), het nationale waterbedrijf van Singapore.

De officiele kick off vindt plaats tijdens de Singapore International Water week, een groots internationaal platform dat de gehele internationale water community bij elkaar breng om ervaringen en ideeen uit te wisselen over water oplossingen wereldwijd.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nwp.nl