NCRV

Netwerk

Pioniers in de polder

Woensdag 30 juni 2010
20.25 uur, Nederland 2

Ben Woldring: scholier werd miljonair

NCRVâs Netwerk besteedt deze zomer aandacht aan mensen die een belangrijke voortrekkersrol in de Nederlandse samenleving hebben gespeeld. Deze âpioniers in de polderâ hebben allen baanbrekend werk verricht in onder meer de sport, muziek, politiek en de zorg. Woensdag: Ben Woldring.

Hij zat nog maar net op de middelbare school en hij was al miljonair. Ben Woldring had geen suikeroom of een mooie erfenis, maar verdiende zijn geld zelf. Als huiswerkopdracht maakte hij een vergelijkingssite voor bellen, waarop hij een aantal telefoontarieven van verschillende aanbieders met elkaar vergeleek. In 2006 werd hij door het Amerikaanse zakenblad Business Week uitgeroepen tot Europees Ondernemer van het jaar onder de 25.

Woldring, inmiddels 25 jaar, is niet alleen zakenman, maar ook ambassadeur voor de Beatrix Kinderkliniek in Groningen en de Stichting voor het Gehandicapte Kind. Momenteel heeft hij negen vergelijkingssites, waarvan de hotel vergelijkingssite LookingforBooking.com zijn meest recente project is.