Rijksvoorlichtingsdienst

Herdenkingsbijeenkomst vliegramp Tripoli (2)

De regering heeft de nabestaanden van de Nederlandse getroffenen van de vliegramp van 12 mei in Tripoli uitgenodigd voor een herdenkingsbijeenkomst in de dr. Anton Philipszaal in Den Haag. De herdenking vindt woensdagmiddag 30 juni plaats en is alleen toegankelijk voor genodigden.

De bijeenkomst geeft nabestaanden van de slachtoffers de gelegenheid om samen met lotgenoten hun dierbaren te herdenken.

De bijeenkomst wordt bijgewoond door Hare Majesteit de Koningin, minister-president mr. dr. J.P. Balkenende, viceminister-president mr. A. Rouvoet, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, dr. E.M.H. Hirsch Ballin en de minister van Buitenlandse Zaken, drs. M.J.M. Verhagen. Ook de voorzitter van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid prof. mr. Pieter van Vollenhoven zal de bijeenkomst bijwonen.

Het programma voor de herdenkingsbijeenkomst is tot stand gekomen in nauw overleg met nabestaanden. Ook hebben zij een belangrijke inbreng tijdens de bijeenkomst. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst worden de namen van de slachtoffers van de vliegramp voorgelezen, waarna een minuut stilte in acht wordt genomen. Verder spreken de minister-president en de secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, mr. E. Kronenburg de nabestaanden toe. Na afloop van de herdenkingsbijeenkomst is een informeel samenzijn met nabestaanden en hulpverleners.

De NOS doet rechtstreeks verslag van de herdenkingsbijeenkomst. De uitzending is te zien tussen 13.50 en 15.30 uur op Nederland 1. De samenvatting is te zien op Nederland 2, vanaf 19.25 uur.