Gemeente Oisterwijk

Militaire Oefening in Oisterwijk

Van 30 juni t/m 2 juli 2010 vindt er binnen de gemeente Oisterwijk een militaire oefening plaats. De oefening vindt plaats ter afsluiting van de Algemene Militaire Opleiding van de Koninklijke Landmacht. Het merendeel van de activiteiten vindt plaats op militair oefenterrein de Oirschotse heide. Er vindt echter ook een aantal activiteiten buiten het militair oefenterrein plaatsn namelijk:

Woensdag 30 juni

Tot en met 21.30 uur: waarnemingspost in de omgeving van Broekzijde.

Donderdag 1 juli

Van 00.00 tot 06.00 uur: varen over het Wilhelminakanaal tussen Biest-Houtakker en Landgoed Baest; een wateronderdoorsteek bij de Beerze ter hoogte van de A58; een moment van bezinning bij de Heilige Eik. Ook zijn er diverse verplaatsingen te voet tussen de Oisterwijkse en Oirschotse heide.

Vrijdag 2 juli

Van 00.00 tot 06.00 uur: verplaatsing te voet, ongeveer 2 km ten zuiden van de Oirschotse heide.

Aan deze oefening nemen 120 personen deel en wordt logistiek ondersteund door 7 militaire wielvoertuigen. Er wordt geen gebruik gemaakt van oefenmunitie.

Informatie

Als u vragen heeft over deze oefening dan kunt u contact opnemen met mevrouw Schalk, afdeling Communicatie en Externe Betrekkingen van het Regionaal Militair Commando Zuid in Vught (Ministerie van Defensie). Zij is bereikbaar via telefoonnummer (073) 688 16 99.