Wageningen Universiteit en Researchcentrum

29 jun 2010
Nummer: N

Hogeschool INHolland, Wellantcollege en Wageningen UR bundelen krachten voor groen onderwijs in de Randstad

Gezonde voeding voor jongeren in de Randstad: dat is een van de speerpunten van de nieuwe Food Academy. Op woensdag 30 juni slaan Hogeschool INHolland, Wellantcollege en Wageningen UR de handen ineen. Ze geven dan het startsein voor de Food Academy in Amsterdam die 1 februari 2011 haar deuren opent.

De instellingen willen jongeren in de Randstad enthousiasmeren voor groen onderwijs en gezonde voeding. âAcht procent van alle Nederlandse kinderen heeft overgewicht, ongezonde voeding speelt hierbij een belangrijke rol,â aldus Joke Snippe, namens het samenwerkingsverband. âIn de Randstad ligt het percentage te dikke kinderen nog hoger. Met de Food Academy willen we vanuit de pijlers onderwijs en onderzoek een bijdrage leveren aan een gezondere levensstijl van jongeren in de Randstad. Want hoe maak je gezonde voeding aantrekkelijk voor de stedeling? Een vraag die centraal staat bij de Food Academy.â

Food Academy
De Food Academy wil grootstedelijke groene vraagstukken aanpakken. Ze richt zich op voeding, verduurzaming en vermarkten van groen in de stedelijke leefomgeving. De drie onderwijsinstellingen willen stedelijke jongeren aantrekken voor groene opleidingen. Juist in de stad bestaan steeds meer initiatieven op het gebied van gezonde voeding, groene leefomgeving en duurzaamheid. Groen onderwijs in de stad zal zich ondermeer richten op import en export van gezonde voeding, ondernemerschap en voedsel in de stad en het ontwikkelen van voedingsproducten van de toekomst, zoals een gezonde energiedrank. De huidige arbeidsmarkt vraagt om ondernemende jongeren met kennis van voeding.

De Food Academy biedt mbo- en hbo-opleidingen aan en integreert hoogwaardig onderzoek van Wageningen. Met doorlopende leerlijnen draagt deze samenwerking bij aan de kwaliteit van onderwijs en minder uitval van studenten.