Gemeente Lelystad

Startsein eerste fase Docks in Hanzepark

Dinsdag 29 juni 2010

Wethouder Jop Fackeldey slaat woensdagmiddag 30 juni de eerste paal in de grond en geeft hiermee het startsein voor de bouw van de woningen in de eerste fase van de Docks in het Hanzepark. Het totale project betreft 29 woningen en wordt gerealiseerd door NCB Projectrealisatie BV uit Harderwijk. In de eerste fase gaat het om de bouw van zeven patiowoningen en vier vrijstaande woningen.

Subsidie

De start van de bouw kan plaatsvinden door de verkoop van meerdere woningen en doordat subsidie is verleend vanuit de tweede tranche van de Tijdelijke Stimuleringsregeling bij het Ministerie van VROM en "het Antwoord van Lelystad" vanuit de gemeente. Eén van de voorwaarden uit het stimuleringsfonds is dat de eerste paal voor 1 juli geslagen moet zijn.

Tweede fase

Later in het jaar wordt gestart met de tweede fase, waarvoor ook subsidie is toegekend. In de tweede fase gaat het om twee vrijstaande woningen, tien twee-onder-een-kapwoningen en zes stadswoningen. Met de start van de bouw van kwalitatief hoogwaardige woningen in de Docks wordt het noordelijk deel van het Hanzepark afgerond.

Vond u dit een nuttig artikel?

* Ja

* Nee

Bedankt voor uw reactie!
Waarom voldeed dit artikel niet aan uw wensen?

Geef reactie


______________________________

______________________________
Verzenden