Burgers Zoo

Zwaargewicht geboren in de Ocean

Dinsdag 29 juni is alweer de zesde adelaarsrog geboren in de Ocean. Hoewel het jong twee tot drie weken eerder ter wereld kwam dan verwacht, is het een echte zwaargewicht: het diertje weegt maar liefst 2,7 kilo! In mei 2009 boekte Burgers' Zoo een Europese primeur toen de eerste adelaarsrog in Arnhem het levenslicht zag. Daarna volgden nog twee tweelingen en nu dus weer een jong; waarschijnlijk gaat het om een mannetje. Het eerste jong van mei 2009 is overigens al te zien voor de bezoekers in het tunnelbassin aan het einde van de Ocean, waar het dier zich uitstekend staande houdt tussen de volwassen adelaarsroggen en hard groeit.

Kroon op het werk
Aan de geboortegolf zijn jaren van voorbereidingen vooraf gegaan. Als jonge dieren kwamen de adelaarsroggen rond het jaar 2000 in Arnhem met een breedte van slechts 40 tot 50 centimeter. Sinds dat moment worden de dieren elke dag met de hand gevoerd om er zeker van te zijn dat ze goed eten.

Een voedering van zes volwassen adelaarsroggen kost dagelijks 30 tot 60 minuten, maar op deze wijze realiseren de dierverzorgers een gezonde en gevarieerde voeding voor de dieren. Inmiddels blijken voeding, leefomstandigheden en verzorging dermate geperfectioneerd dat de dieren tot voortplanting zijn overgegaan.

Bijzondere voortplanting
Adelaarsroggen planten zich op een opmerkelijke wijze voort: ze zijn namelijk eilevendbarend. Dat houdt in dat de vissen een ei in hun eigen lichaam leggen, nadat eerst een inwendige bevruchting heeft plaatsgevonden. In het beginstadium voedt het jong zich met de dooier (vergelijkbaar met een kippenei). Daarna wordt het jong gevoed met voeding die door het moederdier in de baarmoeder worden afgegeven. Na een draagtijd van 10 tot 12 maanden komt het jong ter wereld. « ga terug

Zakelijk

Burgers' Zoo heeft niet alleen voor de dagbezoeker veel te bieden, maar ook voor de zakengast.
> Safari Meeting Centre> Vergaderen> Ontbijt, lunch, diner> Receptie> Entertainment> naar zakelijk

Ontvang nu gratis digitale nieuwsbrief!

Met de digitale nieuwsbrief blijft u gratis op de hoogte van het laatste nieuws uit Burgers' Zoo. U kunt kiezen voor de maandelijkse nieuwsbrief, de zakelijke nieuwsbrief en/of breaking news. Meld u dus nu aan en volg Burgers' Zoo op de voet!
> aanmelden

What's cool?

Ontdek snel wat actueel is!
Extra voordelen abonnementhoudersLive radioverslagen bij de dierenCreatieve arrangementen voor dagbezoekersGratis digitale nieuwsbriefPrachtige zakelijke locaties> naar laatste nieuws Burgers' Zoo o Antoon van Hooffplein 1 o 6816 SH Arnhem o Nederland o (026) 442 45 34 o info@burgerszoo.nl Made in Arnhem The Green Key