Gemeente Rotterdam

kansenwinkel oudeland viert eerste verjaardag met cadeau aan de wijk

30 juni 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Op woensdag 30 juni bestaat de Kansenwinkel Oudeland één jaar. Om 13.00 uur geven portefeuillehouder Ingeborg Hoogveld van de deelgemeente Hoogvliet en manager Stad van Woonbron Nicol van Twillert, een bijzonder cadeau aan de wijk.
Kansenwinkel Oudeland

Wat dat is, blijft nog even een verrassing. Na de onthulling van het cadeau kunnen bewoners binnen lopen en kennis maken met de nieuwe plannen van de Kansenwinkel. Ook de Kleding Kansenwinkel, één van de succesvolle bewonersinitiatieven is dan open.

Bij de Kansenwinkel kunnen bewoners hun talent actief ontwikkelen. Zo kunnen zij zich laten inspireren tijdens een oriëntatieworkshop of een werkbezoek aan verschillende bedrijven en organisaties in de regio. Om talent van bewoners verder te ontwikkelen ondersteunt de Kansenwinkel waar mogelijk hun plannen.

De Kansenwinkel is een initiatief van de deelgemeente Hoogvliet en Woonbron en maakt deel uit van het programma Weerbaar Oudeland. De organisatie van de Kansenwinkel is in handen van een kansenmakelaars en een aantal vrijwilligers. Afgelopen jaar zijn diverse initiatieven van de grond gekomen waaronder de Kleding kansenwinkel en een voortraject voor een AutoCAD-opleiding.

ABCD-methode
De werkmethodiek om talent te ontwikkelen is gebaseerd op de ABCD-methode van de Amerikaan John McKnight. Deze methode gaat er van uit dat iedereen een talent heeft dat actief ontwikkeld kan worden. De kracht komt vanuit de wijk en haar bewoners en zorgt ervoor dat bewoners zich weer betrokken voelen bij hun leefomgeving. Woonbron heeft veel ervaring met deze methode, onder andere in de deelgemeente Delfshaven waar het ABCD-project inmiddels een groot succes is.