Politie Groningen

Woensdag 30 juni 2010

Provincie Groningen, 30-06-2010

Fietsendief op heterdaad aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een 30-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden. Surveillerende agenten werden op het Helperplein aangesproken door een getuige. Deze had gezien dat de verdachte een fiets probeerde te stelen. De fietsendief kon op aanwijzingen van de getuige en de eigenaar van de fiets worden ingerekend. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN Op de Berkenlaan heeft de politie dinsdagavond een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bleek bij zijn woning zijn tienjarige zoon te hebben mishandeld. Het jongetje moest na de mishandeling voor onderzoek naar het ziekenhuis. De verdachte werd ingesloten mede in verband met eerdere problemen van huiselijk geweld.

Heler opgepakt

GRONINGEN Op de Vismarkt heeft de politie dinsdagavond een 44-jarige man uit Groningen opgepakt. Getuigen gaven aan dat de verdachte een fiets probeerde te slijten aan voorbijgangers voor 10 euro. Toen de 44-jarige Groninger werd aangesproken door de agenten gaf hij te kennen dat het niet zijn fiets betrof, maar dat hij deze langs de straat had gevonden. De verdachte is gehoord en hij kreeg een proces verbaal voordat hij weer op straat werd gezet.

Twee mannen opgepakt voor vernielingen

MIDWOLDA De politie heeft dinsdagavond bij de plassen in het Midwolderbos twee mannen uit Heiligerlee en Veendam van 20 en 17 jaar aangehouden. Beide mannen hadden een toegangshek van het bos aan de Sebo Gankemaweg met een bijl vernield. Hierna waren ze met twee rubberbootjes de plas opgevaren naar een eiland waar ze enkele bomen kapten en beschadigden. Toen agenten de beide mannen bij het verlaten van de plas aanhielden, bleken zij in het bezit van een doos met enkele tientallen hennepstekken. De verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak pompstation

WEHE DEN HOORN Bij een pompstation aan de W.H. Timersmastraat in Wehe den Hoorn is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Onbekenden zijn het pand binnen gekomen door een deur te forceren. Het is nog onduidelijk of er ook iets weggenomen is. Van de inbraak zijn camerabeelden beschikbaar. De politie onderzoekt de zaak.

Prostituee beroofd

GRONINGEN Een Bulgaarse prostituee is dinsdagavond aan de Vishoek in Groningen beroofd. De vrouw had een klant haar diensten bewezen. Vervolgens bedreigde de klant de vrouw en moest zij een geldbedrag afstaan. Toen de gealarmeerde politie aan kwam, was de man er al vandoor. Het gaat om een blanke man met een kaal hoofd en slank postuur. Hij is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud en had een tatoeage op zijn linker bovenarm en schouder. De beroving vond omstreeks 18:00 uur plaats. De politie onderzoekt de zaak.

Gewonden bij aanrijding

BLIJHAM Bij een ongeval op de N362 bij Blijham zijn dinsdagavond twee personen gewond geraakt. Een 66-jarige automobiliste uit Stadskanaal had te laat door dat het verkeer voor haar stilstond. Zij botste op haar voorganger, een 38-jarige automobilist uit Sustrum (Duitsland). Deze botste vervolgens op de auto daarvoor. De Kanaalster en de Duitser zijn beiden met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De weg is enige tijd afgesloten geweest. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 29 juni op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 4156, aantal overtredingen: 214, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Ulrum, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 816, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Visvliet, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 380, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.