Gemeente Castricum

Gemeente Castricum in strijd voor 'Sportgemeente van het Jaar'

De gemeente Castricum wil graag in aanmerking komen voor de nominatie van Sportgemeente van het jaar 2010. Dit jaar wordt voor de vijfde keer de titelstrijd âSportgemeente van het Jaarâ georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en VNG. De gemeentelijke inzending is de deur uit. De nominaties worden begin september bekendgemaakt.

Gemeente, sportverenigingen en andere instanties werken al jaren samen aan het optimaliseren van zowel het sportaanbod, de accommodaties en de sportstimulering. âSport is een belangrijk smeermiddel binnen de samenleving,â zegt sportwethouder Bert Meijer. âHet helpt mensen fit en vitaal te houden, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Voor kinderen is sport onmisbaar voor een goede ontwikkeling. Sport geeft verbinding en biedt uitdaging. Het maakt daarbij niet uit of de sport op recreatief- of wedstrijdniveau beoefend wordt. Om deze redenen is het belangrijk om te investeren in de sport.â

Â

De gemeente heeft daarom in het startblokken plaatsgenomen om samen met het Platform Sport en de sportwereld op een interactieve wijze een nieuwe sportnota te gaan ontwikkelen. Doordat de gemeente zichtbaar actief is als sportgemeente, wordt gemikt op de nominatie van Sportgemeente van het jaar 2010.

Â