Gemeente Sneek



Vertraging wegwerkzaamheden Stadsrondweg Oost in Sneek

De afsluiting van de Oostelijke rondweg in Sneek duurt tot en met 16 juli 2010 in plaats van 1 juli 2010. Na verwijdering van de asfalt-deklaag bleek de kwaliteit van de asfalt-tussenlaag, als gevolg van de vorst van afgelopen winter, zodanig slecht te zijn dat deze ook moet worden vervangen. Hierdoor is vertraging ontstaan bij de wegwerkzaamheden aan de Oostelijke rondweg.

Het gaat om het gedeelte rondweg tussen de rotonde Leeuwarderweg en het Houkeslootaquaduct. Als de werkzaamheden het toelaten blijft het gedeelte van de Stadsrondweg Oost tussen de rotonde nabij de wijk De Oudvaart en het Houkeslootaquaduct open voor het verkeer. De momenten waarop deze afsluitingen plaatsvinden zijn variabel en worden ter plaatse aangegeven.

Tijdens de werkzaamheden blijft het doorgaande verkeer Fiifgeawei-Groeneweg mogelijk. De ontsluiting van de wijk Pasveer verloopt via de Frittemaleane. Er worden omleidingroutes ingesteld voor het verkeer. Het verkeer wordt door middel van borden vroegtijdig op de hoogte gebracht van de afsluiting.

De asfaltwerkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Dit betekent dat genoemde perioden langer, maar ook korter kunnen duren.

Via deze website zijn berichten over de werkzaamheden te raadplegen.