Politie Amsterdam-Amstelland

Politiemensen gewond bij aanhouding verdachten Twee politiemensen zijn maandagavond 28 juni rond kwart voor zeven gewond geraakt nadat zij twee voorbijgangers wilden aanhouden die hen meerdere keren uitscholden voor `homo'. Omdat de mannen zich verzetten tegen hun aanhouding mondt de arrestatie uit in een vechtpartij.

Whiskeyfles
Een politieman wordt hierbij door een van de verdachten met een whiskeyfles in zijn gezicht geslagen. Hij loopt een gebroken tand en een gescheurde lip op. Met behulp van pepperspray wordt een van de verdachten onder controle gebracht en in een politiebusje geplaatst. Daar weet hij een politieagente nog een fikse trap tegen haar knie te geven.

Onze Lieve Vrouwenziekenhuis
De tweede verdachte weet in eerste instantie te ontkomen. Omdat hij zich even later meldt bij de Eerste Hulp van het Onze Lieve Vrouwenziekenhuis om zich te laten behandelen aan de gevolgen van de pepperspray loopt hij alsnog tegen de lamp. De gewonde politieman wordt daar namelijk op dat moment ook behandeld. Hierop wordt de verdachte alsnog aangehouden.

De twee mannen uit Amsterdam zijn 25 en 28 jaar oud en zitten nog vast. Met de politiemensen gaat het naar omstandigheden goed.


____________________