Gemeente Twenterand


Architect Kristinsson krijgt opdracht voor voorlopig ontwerp activiteitencentrum Vroomshoop

Voor het voorlopig ontwerp van het activiteitencentrum in Vroomshoop heeft een selectieprocedure plaatsgevonden met zes architectenbureaus. Unaniem is door de jury gekozen voor het ontwerp van architectenbureau Kristinsson. Van Mijande Wonen heeft het architectenbureau inmiddels opdracht gegeven om het voorlopig ontwerp voor het activiteitencentrum te maken.

In de aanpak van Kristinsson wordt intensief samengewerkt met de toekomstige gebruikers van het activiteitencentrum, om zodoende maatwerk te kunnen leveren. In het principeontwerp van Kristinsson gaat veel aandacht uit naar het aspect duurzaamheid. Met een dergelijk ontwerp kan een wezenlijke meerwaarde geleverd worden aan de stedenbouwkundige invulling van de centrumvisie Vroomshoop.

Het gekozen ontwerp gaat er van uit dat het activiteitencentrum wordt gebouwd op het evenemententerrein tussen de Kennedyschool en de Stobbe. Op deze locatie werd in de centrumvisie gedacht aan de nog te ontwikkelen brede school. Een nader onderzoek naar mogelijk nadelige milieu effecten op het totale plan als gevolg van de verschuiving heeft opgeleverd dat deze niet aan de orde zijn. Ook zijn op de voorgestelde locatie in financiële zin gunstiger resultaten mogelijk. Vanzelfsprekend moet de raad een definitief besluit nemen over de plaats van het activiteitencentrum.

De samenwerkende partijen Mijande Wonen en de gemeente Twenterand, gaan nu aan de slag met de verdere voorbereiding van het voorlopig ontwerp. De planning is er op gericht om in oktober 2010 het voorlopig ontwerp te presenteren.