Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 30-06-2010

Kop-staartbotsing

LOENEN AAN DE VECHT Een automobiliste raakte op dinsdagmiddag 29 juni gewond bij een kop-staartbotsing.

Rond 13.00 uur reed een 42-jarige automobilist uit Streijen over de Rijksstraatweg. Hij moest stoppen voor een voetgangersoversteekplaats, maar een achter hem rijdende 30-jarige automobiliste uit Voorschoten zag dit te laat. Zij botste op haar voorligger.

In verband met mogelijk nek-/rugletsel bij de Voorschotense knipte de brandweer het dak van haar auto. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Poging inbraak auto

ABCOUDE Agenten hielden in de vroege ochtend van woensdag 30 juni twee mannen aan op verdenking van een poging in een auto in te breken.

Rond 03.55 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen zich op het Ds. Bleekerhof verdacht ophielden en kennelijk op het inbrekerspad waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar de twee verdachten, mannen van 19 en 25 jaar oud en afkomstig uit Litouwen, aan. Zij bleken te hebben geprobeerd in een auto in te breken. De 36-jarige eigenaar van de auto deed aangifte. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Vrouw gewond

MIJDRECHT Een vrouw raakte op dinsdagochtend 29 juni gewond toen zij op haar fiets door een bestelauto werd aangereden.

Rond 09.30 uur reed een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel op het Molenland met zijn bestelauto vanaf een uitrit van een boerderij de doorgaande weg op. Daarbij zag hij een daar fietsende 71-jarige vrouw uit Mijdrecht over het hoofd, mogelijk door de felle zon. Hij botste met zijn rechtervoorzijde tegen het voorwiel van haar fiets, waardoor zij ten val kwam. De vrouw is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Kwaad geweten

VINKEVEEN In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 juni had een man kennelijk zo een kwaad geweten, dat hij zich in een sloot verschuilde. De politie onderzoekt nog waarom.

Rond 02.50 uur reed een motoragent over de Herenweg ter hoogte van het viaduct. Hij zag een man ongeveer 150 meter verderop lopen, die er bij het zien van de agent hardlopend vandoor ging. Hij rende een doodlopende weg naast de afrit van de Provincialeweg N201 in, waar de agent het zicht op hem verloor.

Meerdere agenten stelden met onder andere een politiehond een onderzoek in de bosschages in. Daarbij troffen zij de verdachte liggend in een sloot aan. De verdachte werd met een nat pak op de kant gehaald en aangehouden. Het ging volgens zijn identiteitskaart om een 23-jarige Roemeen, maar de agenten vroegen zich af of die wel echt was.

Agenten stelden in de omgeving een onderzoek in om te kijken welk strafbaar feit de verdachte kennelijk had gepleegd. Daarbij troffen zij echter niets aan. De verdachte werd voor onderzoek naar zijn identiteit naar het politiebureau overgebracht. In de schoenen van de man troffen agenten glassplinters aan, mogelijk afkomstig van een inbraak. De politie zet het onderzoek naar de identiteit van de man en naar een mogelijk gepleegde inbraak voort.

Ruim 1 op 6 te hard

MAARSSEN De politie heeft op dinsdag 29 juni van 14.35 uur tot 16.40 uur een snelheidscontrole op de Straatweg gehouden. In die tijd passeerden 1805 bestuurders, 322 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed maar liefst bijna het dubbele: hij passeerde met een snelheid van 98 km/u de radar. Alle overtreders krijgen hun bekeuring binnenkort thuisgestuurd.