Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 30-06-2010

Derde en laatste verdachte schietincident aangehouden

UTRECHT In het onderzoek naar het schietincident aan de Auriollaan van donderdagavond 17 juni is de derde en laatste verdachte aangehouden.

Op donderdag 17 juni kreeg de politie rond 21.25 uur de melding dat er was geschoten door het woonkamerraam van een woning aan de Auriollaan. Op dat moment waren er meerdere mensen in de woonkamer aanwezig. Na het schietincident zijn de verdachten in een auto gevlucht.

Op maandagmiddag 21 juni werd rond 17.30 uur op de La Bohemedreef de eerste verdachte, een 16-jarige jongen uit Utrecht, aangehouden. De tweede verdachte, een 34-jarige man uit Woerden, werd op dinsdag 22 juni in de loop van de avond door een arrestatieteam aangehouden in Bilthoven. De derde en laatste verdachte, een 22-jarige man uit Utrecht, werd op zaterdag 26 juni in nauwe samenwerking met de buitenlandse autoriteiten bij de Spaanse grens aangehouden.

De politie vermoedt dat de aanleiding voor de schietpartij (waarbij overigens niemand gewond raakte) ligt in de criminele sfeer. Het dossier wordt opgemaakt en ingezonden aan het openbaar ministerie. Alle verdachten zijn in bewaring gesteld en zitten dus nog vast.

Rijden op gestolen fiets

UTRECHT- Op dinsdag werd een man op een gestolen fiets aangetroffen. Omstreeks 10.10 uur zagen agenten een 32-jarige man op een fiets zitten op de Vleutenseweg. Agenten zagen dat het slot van de fiets niet in orde was en na controle met de chiplezer bleek dat de fiets als gestolen te boek stond. De Utrechter werd direct aangehouden.

Ruit vernield

UTRECHT- Op woensdag werd een man aangehouden nadat hij een ruit had vernield van een bedrijf. Een getuige zag dat een 38-jarige man uit Utrecht de ruit vernielde. Dit gebeurde omstreeks 03.00 uur. De politie werd gewaarschuwd en agenten konden de man in de omgeving aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Vrachtwagen in brand

UTRECHT- In de nacht van dinsdag op woensdag ontstond er brand in een vrachtwagen. Omstreeks 00.05 uur kreeg de politie de melding dat er brand was ontstaan in een vrachtwagen aan de Molensteijn. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de vrachtauto geheel werd vernield. De politie heeft de zaak in onderzoek omdat het vermoeden bestaat van brandstichting. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Goedkope fiets

UTRECHT- Op woensdagochtend werden drie personen aangehouden ter zake diefstal/heling fiets. Omstreeks 00.55 uur kregen agenten de melding dat vermoedelijk een gestolen fiets werd verkocht op de Korte Minrebroederstraat. Agenten gingen ter plaatse en een 44-jarige man uit Utrecht had zojuist een fiets verkocht voor 10 euro aan twee vrouwen van 24 en 27 jaar uit Utrecht. De 44-jarige man, veelpleger, werd ingesloten voor verhoor. De twee vrouwen konden na verhoor het bureau weer verlaten. Het is nog onbekend of de fiets gestolen is.

Gebroken oogkas

UTRECHT- Op dinsdag raakte een vrouw gewond bij een aanrijding. Omstreeks 23.15 uur reed een 24-jarige vrouw uit Utrecht op haar scooter over de Einsteindreef. Ze zag een taxi over het hoofd en reed hier tegenaan. De vrouw kwam ten val en viel op de grond. Zij raakte gewond en werd met o.a. een gebroken oogkas vervoerd naar het ziekenhuis.

Gewond na botsing

UTRECHT- Op dinsdagmiddag raakte een scooterrijder gewond. Omstreeks 12.40 uur reed een scooterrijder (geg.onb.) over het fietspad en tegen de richting in over de Proostwetering. Een automobilist (geg.onb.) had net een auto van een autotrailer afgereden en wilde een terrein oprijden. Hierbij zag hij de scooterrijder over het hoofd. De jongen liep letsel op aan armen en benen en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De scooter raakte zwaar beschadigd.