FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: massaontslag Organon dramatisch voor werknemers en de kenniseconomie

De vandaag via de media aangekondigde plannen van farmaceutisch bedrijf Organon voor een massaontslag van 2500 werknemers in Oss is als een grote klap binnengekomen bij werknemers en vakbond.

Aranka Ouwehand, bestuurder FNV Bondgenoten: " Het personeel en wij zijn nog niet geïnformeerd. We kunnen het dus nog niet bevestigen of ontkennen. Maar als het waar is, is het dramatisch voor de werknemers en een grote klap voor de Nederlandse kenniseconomie. Wij willen helderheid van de directie over deze desastreuze plannen voor de Brabantse werkgelegenheid en de kennisindustrie."

Volgens de plannen in de media verdwijnen er ongeveer 2500 banen, waarvan in ieder geval 700 banen in het productiebedrijf en 200 onderzoekers die zich bezighouden met onderzoek naar nieuwe medicijnen. De vakbond plaatst grote vraagtekens bij nut en noodzaak van deze gigantische reorganisatie. Bij Organon in Oss werken ongeveer 4500 mensen. Er is een Sociaal plan dat geldt tot eind 2012, daar zit werk-naar-werk begeleiding van boventallige werknemers in naast een ontslagvergoeding.