Gemeente Echt-Susteren


Koninklijke Onderscheiding voor Mien Waucomont

Mevrouw Mien Waucomont-Verheesen (17 oktober 1950) uit Echt is op vrijdag 25 juni benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Akkermans reikte de onderscheiding uit in verband met haar (bestuurlijke) inzet voor zwemvereniging Patrick.

Â

Mevrouw Waucomont verricht al vele jaren vrijwilligerswerk. Haar verdiensten hebben onder meer betrekking op haar (bestuurlijke) inzet voor zwemvereniging Patrick. Zo is zij sinds1984 actief als secretaris. Daarbij vertegenwoordigt zij de vereniging bij de vergaderingen van de Koninklijke Nederlandse Zwembond. Ook is ze nauw betrokken bij de organisatie van clubactiviteiten zoals het zomerkamp, de carnaval en het paasontbijt. Als secretaris van de Technische Commissie verzorgt zij verder de inschrijvingen van de zwemmers aan de diverse wedstrijden. Daarnaast houdt zij nauwgezet alle tijden bij die de zwemmers behaald hebben op de diverse zwemonderdelen.

Sinds 1990 treedt mevrouw Wauomant op als official tijdens door de Koninklijke Nederlandse Zwembond georganiseerde zwemwedstrijden. Daarbij verzorgt zij het wedstrijdsecretariaat en ziet zij toe op een goed verloop van de wedstrijden. Ook is zij betrokken bij de beoordeling van nieuwe officials.

Â

Fotografie: Rein Bollen