Politie Gelderland-Midden

Voorthuizenaar verdacht van oplichting

Publicatiedatum: 30-6-2010 10:55:50

BARNEVELD - De recherche in Barneveld heeft dinsdag 29 juni een 43-jarige man uit Voorthuizen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht meerdere ondernemers uit de regio voor duizenden euro's te hebben opgelicht.

De zaak kwam aan het rollen toen medio maart enkele ondernemers uit onder meer de gemeente Barneveld aangifte deden wegens inkomstenderving door het toedoen van de Voorthuizenaar. Zo zou hij door het ophangen van leugenachtige verhalen het vertrouwen van de ondernemers hebben weten te wekken, waardoor hij goederen of diensten verkreeg die echter niet werden betaald. De rekeningen liepen op tot een totaal bedrag van ruim tienduizend euro. Gaande het onderzoek werd de Voorthuizenaar ontboden aan het politiebureau. Toen hij zich dinsdag meldde werd hij aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. (051355)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie onderzoekt brand op galerij Wageningse flat
Publicatiedatum: 30-6-2010 10:55:21

WAGENINGEN - De politie in Wageningen doet nader onderzoek naar de oorzaak van een brand op de galerij van een flat aan de Bornsesteeg. De brand woedde in de vroege ochtenduren van woensdag 30 juni en bleef beperkt door materiële schade.

De brand werd rond kwart over drie 's nachts ontdekt op de vijftiende verdieping, waarna de brandweer uitrukte om het vuur te blussen. Op last van de brandweer werden de bewoners van de twee bovengelegen etages tijdelijk geëvacueerd. Zij konden echter korte tijd later weer terug naar huis. De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken. De technische recherche zal nader onderzoek doen. (071539)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaren verdacht van brandstichting in volkstuinen
Publicatiedatum: 30-6-2010 10:54:28

EDE - Na een brandje in een volkstuinencomplex aan de Dr. J. C. Hartogsweg in Ede in de nacht van dinsdag 29 juni op woensdag 30 juni heeft de politie twee Edenaren van zestien jaar aangehouden. De twee worden ervan verdacht de brand te hebben aangestoken.

Even voor middernacht waarschuwden passanten de brandweer nadat ze ontdekt hadden dat er brand was in het volkstuinencomplex. Brandweerlieden hoorden kort na aankomst iemand wegrennen, waarop politieagenten in de buurt gingen zoeken. In de buurt werd een van de twee Edenaren aangetroffen. Hij bleek onder invloed van alcohol en legde tegenstrijdige verklaringen af over zijn aanwezigheid daar. Daarop werd hij aangehouden. Gaande het onderzoek kwam de ander ook als verdachte in beeld. Hij werd later die nacht thuis aangehouden. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten.
(071525)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nekletsel bij kop-staartbotsing in Nijkerk

Publicatiedatum: 30-6-2010 10:53:46

NIJKERK - Na een kop-staartbotsing tussen drie auto's op de Berencamperweg in Nijkerk is dinsdagochtend 29 juni een van de betrokkenen naar het ziekenhuis gebracht met vermoedelijk nekletsel. Een 46-jarige automobilist uit Zeewolde stond achter in een file voor het verkeerslicht nabij de rotonde aan de Berencamperweg. Toen het licht groen werd trok de Zeewoldenaar op waarbij hij kennelijk niet merkte dat het verkeer voor hem nog stilstond. De man botste achterop zijn voorganger, een 36-jarige vrouw uit Amersfoort, die op haar beurt tegen de wagen van een 65-jarige man uit het Belgische Helchteren botste. De Amersfoortse liep daarbij vermoedelijk nekletsel op en moest naar het ziekenhuis. De overige betrokkenen waren met de schrik vrij gekomen.
(071305)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edese aangehouden na vernieling bij ruzie

Publicatiedatum: 30-6-2010 10:52:55

EDE - Een 24-jarige vrouw uit Ede is dinsdagmiddag 29 juni in haar woonplaats aangehouden door de politie nadat ze bij een ruzie een autoruit zou hebben vernield van een 23-jarige stadsgenote. De twee, bekenden van elkaar, kwamen elkaar rijdend in hun auto's tegen op de Slotlaan. Een oud conflict laaide op, waarna er een achtervolging zou hebben plaatsgevonden. Op de kruising van de Proosdijerveldweg met de Rijksweg stopten ze, waarna de 24-jarige de autoruit van de 23-jarige zou hebben ingeslagen. De gedupeerde vrouw reed vervolgens naar het politiebureau en deed aangifte. De 24-jarige werd vervolgens later thuis aangehouden. Ze is na verhoor weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. Problemen in de relatiesfeer zouden de aanleiding zijn tot de ruzie.
(071389)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (14) steelt meloen

Publicatiedatum: 30-6-2010 10:52:26

EDE - Een veertienjarig meisje uit Ede is dinsdag 29 juni in haar woonplaats door de politie aangehouden omdat ze een meloen had gestolen. Een getuige zag de Edese rond vijf uur aan de haal gaan met het fruit vanuit een winkel aan de Bellestein. Hij zette de achtervolging in en nam de Edese mee terug naar de winkel, waarna de politie werd gewaarschuwd. Die nam het meisje mee naar het politiebureau. De Edese vertelde de meloen `voor de lol' te hebben gestolen. Het meisje hangt een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt.
(071441)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bennekommer (15) opgepakt na diefstal fiets

Publicatiedatum: 30-6-2010 10:51:45

BENNEKOM - De politie in Bennekom heeft dinsdagavond 29 juni op de Groenestraat een vijftienjarige jongen uit die plaats aangehouden die ervan verdacht wordt eerder een fiets te hebben gestolen. Rond tien uur ontstond op de Bakkersweg een ruzie tussen een groep jongeren en een 47-jarige inwoonster van Bennekom toen zij de gestolen fiets van haar dertienjarige zoon terugvond. Na een woordenwisseling zou een van hen de fietssleutel hebben teruggegeven. Gewaarschuwde agenten troffen even later op de Groenestraat de vijftienjarige Bennekommer aan die de fiets zou hebben gestolen. De knaap bleek aan het opgegeven signalement te voldoen en is ingesloten.
(071501)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken automobilist aangehouden

Publicatiedatum: 30-6-2010 10:51:14

OOSTERBEEK/ARNHEM - Omdat hij met een slok op achter het stuur zat en met hoge snelheid reed heeft de politie in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 juni een 33-jarige Edenaar aangehouden. De man trok rond kwart voor twee de aandacht van agenten doordat hij met hoge snelheid over de Utrechtseweg in Oosterbeek reed. De agenten reden hem achterna en stelden vast dat hij op de Utrechtseweg in Arnhem onverminderd doorreed langs de wegwerkzaamheden, waar op dat moment maximaal 30 gereden mocht worden. Op Onderlangs werd de Edenaar tot staan gebracht. De man bleek met een promillage van bijna twee keer zoveel als is toegestaan achter het stuur te hebben gezeten en kreeg een proces-verbaal.
(071532)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---