Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht, 30-06-2010

Roodlichtcontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft op dinsdag 29 juni een roodlichtcontrole gehouden bij de verkeer- en overweglichten op het Stationsplein.

Samen met medewerkers van de spoorwegpolitie en bijzondere opsporingsambtenaren van ProRail werden tussen 08.00 en 11.30 uur maar liefst 70 voetgangers en fietsers bekeurd die het rode licht van de verkeer- en overweginstallatie negeerden. Daarnaast werden ook vier automobilisten bekeurd die de busbaan volgden, niet handenvrij belden in de auto en geen goed zichtbare kentekenplaat hadden.

Man valt van ladder

VEENENDAAL Op dinsdagmiddag 29 juni werd de politie gewaarschuwd dat een bewoner van een woning op de Willem Barentszstraat tijdens buitenschilderwerk van zijn ladder was gevallen.

Door onbekende oorzaak was de ladder weggegleden en was het slachtoffer, een 63-jarige Veenendaler, op de grond gevallen. De man kon zich echter niet meer bewegen en heeft enige tijd om hulp moeten roepen voordat hij gevonden werd door een buurvrouw. Zij waarschuwde de politie en de ambulancedienst. De ambulancemedewerkers verleenden de eerste hulp en brachten hem over naar het ziekenhuis.

Jongen schiet met balletjespistool

VEENENDAAL De politie heeft dinsdagavond 29 juni een 15-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden omdat hij met een balletjespistool in de richting van passanten had geschoten.

Rond 21.55 uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongeren op de Groeneveldselaan waren beschoten met een balletjespistool. De verdachte was al gevlucht op een scooter maar kon, op basis van een nauwkeurig signalement, worden getraceerd in de omgeving.

Hij werd aangehouden en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.