The Hague Festivals kijkt terug op succesvolle editie

30/06/2010 11:10

Den Haag Marketing

DEN HAAG - Tijdens Parkpop is dit weekend de vierde editie van The Hague Festivals afgesloten. De organisatie kijkt terug op een succesvolle festivalperiode. Van 10 tot en met 27 juni transformeerde de stad regelmatig: van een roze festijn tijdens The Hague Pride tot een openluchtpodium voor Festival Classique.

Ondanks het slechte weer in de eerste twee weken, de extreme hitte van het laatste weekend en de concurrentie van het WK heeft The Hague Festivals 2010 tot nu toe ruim 900.000 bezoekers getrokken. Verwachting is dat het uiteindelijke bezoekersaantal dit jaar hoger zal uitvallen doordat er meer evenementen georganiseerd zijn. Enkele evenementen zoals Wild Wonders of Europe en het Zandsculptuur op het Buitenhof zijn niet meegerekend, omdat deze tentoonstellingen nog lopen tot september.

Bezoekersaantallen

Op het oer Hollandse Vlaggetjesdag in Scheveningen kwamen 250.000 bezoekers af. Achttien dagen PopHotSpot Zomerfestival op de Grote Markt was goed voor ruim 35.000 bezoekers. De klassieke concerten van Festival Classique waren goed voor 39.000 liefhebbers. De ShoppingNight is net als vorig jaar door 100.000 winkelfanaten bezocht. In het Zuiderpark genoten tot slot zondag tijdens Parkpop volgens de organisatie 250.000 bezoekers van zon en muziek. Ook Ut Haags Not(uu)h Festival, Jazz'in de Gracht en diverse andere evenementen beleefden een succesvolle editie.

Voor het eerst onder de vlag van The Hague Festivals en openingsevenement The Hague Jazz is volgens de organisatie door 24.000 belangstellenden bezocht. Ook nieuw dit jaar waren The Hague Pride en The Hague African Festival. Het roze festijn op het Lange Voorhout bracht 30.000 bezoekers op de been. In het Zuiderpark kwamen tot slot 3.000 mensen af op The Hague African Festival. De bezoekersaantallen komen tot stand op basis van een zorgvuldige inschatting door gemeente, politie en de organisatie van een evenement.

Over The Hague Festivals 2010

The Hague Festivals is de Haagse festivalperiode in juni en biedt voor jong en oud evenementen op het gebied van cultuur, muziek en entertainment. Een indrukwekkend lijstje van evenementen passeerde de afgelopen weken de revue. Bekende namen zijn The Hague Jazz, Festival Classique, Den Haag Sculptuur, PopHotSpot Zomerfestival, ShoppingNight, Nederlandse Veteranendag en Parkpop. Maar ook evenementen zoals Vlaggetjesdag, Jazz'in de Gracht, The Hague Pride, Wild Wonders of Europe, The Hague African Festival, Rondje Den Haag en nog veel meer.





http://thehaguefestivals.com


Noot voor de redactie:

Noot voor redactie,