Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

werking gesteld

Zuivering Sint Philipsland buiten werking gesteld

Vorige week is de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Sint Philipsland buiten werking gesteld. De installatie voldeed niet meer aan de huidige lozingseisen. In plaats van een nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie heeft Waterschap Zeeuwse Eilanden een rioolpersgemaal geplaatst.

Het afvalwater van Sint Philipsland en de Anna Jacobapolder wordt nu via een nieuwe persleiding doorgepompt naar het rioolgemaal in Sint Annaland. Vanaf daar wordt het water getransporteerd naar de zuiveringsinstallatie in Sint Maartensdijk.

Strategienota Zuiveringsbeheer

Met het gereedkomen van dit project is de Strategienota Zuiveringsbeheer afgerond, dat waterschap Zeeuwse Eilanden in 1999 heeft opgesteld. De reden van deze nota was dat de zuiveringsinstallaties niet meer voldeden aan de toekomstige capaciteitsbehoefte en eisen. Vanaf 1999 zijn alle vijftien rioolwaterzuiveringsinstallaties in het beheergebied van waterschap Zeeuwse Eilanden aangepakt. Sommige installaties zijn vernieuwd, andere zijn buiten werking gesteld en zijn gesloopt. Al met al heeft de vernieuwing van de installaties circa 60 miljoen euro gekost.

Middelburg, 30 juni 2010