Pictet Funds lanceert Pictet High Dividend Selection na succes Japans

30/06/2010 11:26

Pictet & Cie

Genève en Londen, 30 juni 2010. Pictet Funds, de fondsdistributiedivisie van de Zwitserse bank Pictet & Cie, introduceert het fonds Pictet-High Dividend Selection. Dit fonds bouwt voort op een beleggingsconcept dat sinds de introductie ervan in Japan in 2005 bijzonder succesvol is geweest. Het fonds zal worden beheerd door een team van vier ervaren vermogensbeheerders onder leiding van Hans Peter Portner, hoofd van de fondsgroep Sector- en Themafondsen van Pictet Asset Management, de institutionele beleggingsdivisie van Pictet.

Het Pictet-High Dividend Selection Fund biedt toegang tot beursgenoteerde bedrijven wereldwijd die actief zijn in de openbare infrastructuur. Relatief hoge dividenden stabiliseren de totale rendementen en infrastructuuraandelen met hoge dividendopbrengsten bieden beleggingsrendementen die stabieler zijn dan die van de markt als geheel.

Een analyse van de gegevens over de afgelopen 15 jaar toont aan, dat ongeveer de helft van het totale rendementen op aandelenbeleggingen afkomstig is uit dividend. Een hoge dividendopbrengst zorgt dus voor een aanzienlijk lagere volatiliteit van het totale rendement.

Het huidige grote verschil tussen het dividendrendement en de obligatierendementen biedt een goede kans om te beleggen in aandelen met een hoog rendement. In het verleden is een groot verschil een goed instappunt gebleken voor deze strategie, omdat het normaal gezien voorafgaat aan een periode van aantrekkelijkere relatieve resultaten van wereldwijde infrastructuuraandelen met een hoog dividendrendement, in vergelijking met de aandelenmarkt als geheel.

De fondsbeheerder, Hans Peter Portner, zegt er het volgende over: "Gezien de hoge toegangsbarrières, kunnen bedrijven die actief zijn in de openbare infrastructuur stabiele rendementen behalen en deze gebruiken om solide en duurzame dividenden uit te keren. Omdat deze bedrijven vaak in een regionale of lokale context opereren, vertoont deze vermogensklasse weinig correlatie met wereldwijde aandelen of andere categorieën, waardoor er sprake is van een bredere portefeuillespreiding."

"Daarnaast," voegt Portner toe, "hebben infrastructuuraandelen het beter gedaan dan zowel de wereldwijde aandelenmarkten als andere vermogenscategorieën, gedeeltelijk vanwege de bovengemiddelde dividenduitkeringen, terwijl zij tegelijkertijd een zeer aantrekkelijk risico-rendementsprofiel hebben. Deze aandelen vormen dus een zeer aantrekkelijke aandelenbelegging in tijden van onzekere markten."

Om beleggers te laten profiteren van regelmatige dividendbetalingen, biedt het fonds speciale aandelenklassen met een maandelijkse rendementuitkering, die ongeveer overeenkomt met een dividendopbrengst van 4% per jaar.

Het Pictet-High Dividend Selection Fund is beschikbaar voor institutionele en andere gekwalificeerde beleggers. Het registratieproces voor openbare verkoop is momenteel gaande.

Informatie voor de redactie

Pictet & Cie werd in 1805 in Genève opgericht en is vandaag de dag een van de grootste privébanken van Zwitserland en een van de belangrijkste onafhankelijke vermogensbeheerspecialisten in Europa, met circa EUR 283 miljard (USD 383 miljard) aan vermogen in beheer en bewaring per 31 maart 2010. Bank en vermogensbeheerder Pictet & Cie is eigendom van en wordt geleid door zeven beherend vennoten met onbeperkte aansprakelijkheid voor de verplichtingen van de bank.

De Pictet Groep heeft meer dan 3.000 medewerkers in dienst en het hoofdkantoor bevindt zich in Genève. De groep heeft kantoren in Barcelona, Bazel, Dubai, Florence, Frankfurt, Hongkong, Lausanne, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan, Montreal, Nassau, Parijs, Rome, Singapore, Turijn, Tokio en Zürich.

Pictet Funds S.A. is in 1997 opgericht als de fondsdistributiedivisie van Pictet & Cie. Het is volledig eigendom van Pictet & Cie. Pictet Funds distribueert meer dan 100 beleggingsfondsen met in totaal EUR 45 miljard aan activa, vrijwel geheel beheerd door Pictet Asset Management.





http://www.pictet.com