Politie Rotterdam Rijnmond

VERNIELINGEN

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELINGEN

Datum publicatie: 29-06-2010 10:12

VLAARDINGEN - Politiemensen van district Waterweg-Noord hebben twee 16-jarige jongens aangehouden voor het vernielen van meerdere autoruiten in Vlaardingen.

Vrijdagnacht rond drie uur werd door een oplettende burger gemeld dat twee jongens een autoruit hadden vernield in de wijk Ambacht. Vervolgens reden zij weg op een fiets.

Agenten stelden een onderzoek in in de omgeving en troffen korte tijd later twee jongens aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. De verdachten, een 16-jarige jongen uit Vlaaringen en een eveneens 16-jarige jongen uit Deelen, werden aangehouden. Tijdens de aanhouding viel bij één van de jongens een stuk grindtegel uit zijn zak. De jongens werden overgebracht naar het politiebureau. Bij de fouillering troffen agenten bij de andere jongen een kiezelsteen aan.

Uit onderzoek is gebleken dat de verdachten ruim 15 autoruiten hebben vernield, met name de zij- en achterruiten, en twee glazen puien van bushaltes op de Burgemeester Verkadesingel en op de Van Hogendorplaan.

Aangifte doen
Agenten troffen die nacht zeven vernielde ruiten aan. De eigenaren zijn benaderd en hebben aangifte gedaan. Van de andere ingeslagen ruiten is geen melding gemaakt. De politie vraagt slachtoffers zich te melden en alsnog aangifte te doen.