Gemeente Vlaardingen


Vlaardingers tevreden over eigen buurt

30-06-2010 | Uit de tweejaarlijkse Veiligheidsrapportage Rotterdam-Rijnmond blijkt dat 81,7% van de Vlaardingse inwoners zeer tevreden is over de eigen buurt. In vergelijking met 2007 zijn de aangiftecijfers van openlijk geweld tegen personen, overvallen, en mishandeling gedaald. Winkeldiefstal en bedrijfsinbraken zijn sterk gedaald net als het aantal vernielingen van auto's. Inbraak in garages en schuurtjes komt in de regio procentueel gezien het meest voor in Vlaardingen. En zakkenrollerij komt na Rotterdam het meest voor in Vlaardingen.
De plaat met waarschuwing voor zakkenrollers gemeente Vlaardingen en de politie Rotterdam Rijnmond doen er alles aan om de veiligheid in Vlaardingen te garanderen. Zo worden er lokauto's en -fietsen ingezet om daders van auto- en fietsendiefstal te pakken. Daarnaast wordt er veel gedaan aan voorlichting om het zakkenrollers zo moeilijk mogelijk te maken.

In twee wijken wordt momenteel gebruik gemaakt van buurtpreventie. Binnenkort start buurtpreventie in de derde wijk. Ook is er Watch Out, een project waarbij jongeren zonder werk of opleiding de kans krijgen een opleiding te volgen, betaald werkervaring op te doen en aansluitend werk te vinden in de beveiliging. De Lichtblauwe Brigade zorgt voor extra handhaving en veiligheid: van toezicht tot verbalisering, van voorlichting tot waarschuwing.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000