Gemeente Bergambacht


Ontwikkeling rotondes in Provinciale weg N210 vordert gestaag
---

Bergambacht, 30 juni 2010

De gemeente en Provincie Zuid-Holland hebben ruim een jaar geleden afspraken gemaakt over de bouw van twee rotondes in de Provinciale weg N210 tussen Bergambacht en Schoonhoven. Een rotonde moet het verkeer naar het uit te breiden bedrijventerrein De Wetering afwikkelen. De andere rotonde moet in de plaats komen van de huidige aansluiting van de Capellelaan in Ammerstol op de N210.

De rotondes worden door de provincie gebouwd. Het lijkt wat stil, maar achter de schermen wordt wel degelijk hard gewerkt aan de verkeersontwerpen.

Op de plaatsen waar de rotondes moeten komen, liggen twee grote watertransportleidingen van Oasen. Deze voorzien een groot deel van Zuid-Holland en een deel van Noord-Holland van drinkwater. Deze leidingen mogen door de bouw van de rotondes niet worden beschadigd. Technisch onderzoek naar een verantwoorde oplossing kost wel extra tijd. Bij de Capellelaan is bovendien sprake van een waterwingebied. Ook dat vraagt om extra maatregelen. Een geringe aanpassing van de ligging van de Capellelaan wordt niet uitgesloten.

De gemeente verwacht dat de bouw van de rotondes nog niet in 2010 plaats kan vinden. De provincie is wel van plan om de Provinciale weg volgens het onderhoudsschema deze zomer van nieuw asfalt te voorzien. Helaas kan dat nog niet worden gecombineerd met de bouw van de rotondes. Verwacht wordt dat de rotondes in 2011 worden gebouwd.


---