Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 30-06-2010

Té snel over de Graaf Engelbertlaan: drie rijbewijzen ingenomen

BREDA: Een 44-jarige Bredanaar zijn rijbewijs inleveren na een forse snelheidsovertreding. Hij reed dinsdagavond 29 juni 2010 om 20.00 uur met 109 km/u door de bebouwde kom van Breda. Een politieagent stelde met behulp van de LaserGun de snelheidsovertreding op Graaf
Engelbertlaan vast. De snelheidsovertreder reed 59 km/u sneller dan de wettelijk toegestane 50 km/u, wat voor de politie aanleiding was om zijn rijbewijs in te vorderen.

Een 25-jarige Rijsbergen onderging hetzelfde lot. Hij passeerde om 19.30 uur dezelfde controleplaats met 104 km/u.

Ook een 43-jarige vrouw uit Dongen moest haar rijbewijs inleveren. Zij reed om 19.00 uur in haar personenauto 102 km/u over de Graaf Engelbertlaan.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Overigens:
Dinsdagmiddag 29 juni werd er ook een snelheidscontrole gehouden op de Tilburgseweg in Breda. Tussen 16.45 uur en 20.15 uur passeerden in totaal 1.400 automobilisten de radarapparatuur. Er werden 497
overtreders geflitst. Zij krijgen hun bekeuring binnenkort thuis gestuurd van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Politie rolt wietplantages op

DISTRICT BREDA: De politie ruimde op dinsdag 29 juni 2010 drie hennepkwekerijen in Breda en omgeving. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantages laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Breda: In een bedrijfspand aan de Goesseelstraat werden 354
hennepplanten opgekweekt. Een sterke henneplucht rond het pand en veel condens aan de binnenkant van de ramen was reden voor de controle. Een inspecteur van Enexis heeft de meterkast bekeken en daaruit bleek dat er op een illegale wijze stroom werd afgenomen. De elektriciteit werd buiten de meter om afgetapt. Hiervan zal Enexis aangifte doen. Omdat er niemand in het pand werd aangetroffen heeft de politie een bericht op de deur achtergelaten. De eigenaar kan de sleutel van het nieuwe slot in het politiebureau komen afhalen. Vanzelfsprekend wordt hij dan ook verhoord over de wietteelt in het pand.

Baarle-Nassau: 853 hennepplanten telde een hennepkwekerij die was ingericht in de kelder en op de zolder van een woning aan het Pineind. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. De eigenaar (40) van het pand was niet thuis maar meldde zich later op de dag in het
politiebureau. Volgens hem was de woning verhuurd. Uiteraard gaat de politie dit nader onderzoeken.

Ulicoten: Een oude kwekerij met resten van hennepplanten werd
aangetroffen bij een bij een bedrijf aan Baarleseweg in Ulicoten. In een oude stal was een afzuiginstallatie met koolstoffilters
geïnstalleerd. Verder werden er lege jerrycans met resten van
chemicaliën, enkele honderden lege potten en verdorde hennepplanten aangetroffen. De 44-jarige bewoner heeft hierover een verklaring afgelegd.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Doorgereden brokkenmaker door politie opgepakt

BREDA: De politie arresteerde dinsdagavond 29 juni een 18-jarige Bredanaar wegens doorrijding na aanrijding. De jongeman had rond 23.00 uur een aanrijding veroorzaakt op de Baronielaan en was daarna met gedoofde lichten weggereden.
Een 20-jarige automobiliste werd daarbij van achteren aangereden, waarbij de nodige schade aan haar auto ontstond. Aan de hand van het kenteken werd de verdachte getraceerd. Hij was in de auto van zijn vader op pad geweest en werd uiteindelijk aangetroffen bij een vriend. Daar stond ook de beschadigde auto. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de 18-jarige verdachte weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 30-06-2010 11:37 | © Regio Midden en West Brabant |