Gemeente Schagen

Veteranendag Schagen weer een succes

De heren van Etten en Bouterse Afgelopen donderdag werd in Slothotel Igesz de Schager Veteranendag 2010 gehouden voor ruim 80 veteranen en hun partners. In zijn toespraak sprak burgemeester Westerink zijn respect uit voor alle militairen die hun leven in de waagschaal hebben gesteld voor vrede en veiligheid, waar ook ter wereld. Ook vertelde Westerink dat hij alle Schager militairen die op dit moment uitgezonden zijn, een brief heeft gestuurd om zijn waardering over te brengen en ze wijsheid en sterkte te wensen.

Ook de secretaris van de Vereniging Oud Militairen Indië- en Nieuw-Guineagangers Noordholland, de heer Ad Bouterse, hield een toespraak. Hierin stond hij onder anderen stil bij diegenen die het niet hebben overleefd. Een interview met deze Schager veteraan was afgelopen zaterdag overigens op televisie te zien, tijdens het rechtstreekse verslag van de landelijke veteranendag in Den Haag. Tot slot vertelde de heer Hans Goetzee, hoofd Operationele Personeelszorg Commando Zeestrijdkrachten, wat men tegenwoordig allemaal voor het thuisfront doet terwijl de mariniers op uitzending zijn.

Onder het genot van een heerlijk buffet was er uitgebreid gelegenheid om elkaar te spreken en herinneringen op te halen. Rond de klok van half negen vertrok men, met een speciaal voor de gelegenheid ontworpen herdenkingsspeld, weer huiswaarts.

Veteranendag 2010 De heren Van Etten en Bouterse Veteranendag 2010 de Dames