Deelgemeente Charlois Rotterdam

Groot mozaïek in Zuiderpark

Vanaf woensdag 30 juni prijkt het kunstwerk van Tour de Fransje Fantastische Fietsfeest in het Zuiderpark. De afgelopen maanden toerde kunstenaarsduo Fransje Trotz en Michiel Brink langs onder meer basisscholen in heel Charlois om samen met de kinderen een groot mozaïekkunstwerk te maken, bestaande uit wel 32.000 stukjes. Het onderwerp? De fiets natuurlijk!

Onder begeleiding van kunstenaarsduo Trotz & Brink maakten circa 200 Charloise kinderen een prachtig mozaiekkunstwerk (foto: Sara Klaverdijk)

Bijna tweehonderd kinderen uit Charlois droegen de afgelopen maanden hun mozaïeksteentje bij aan dit reusachtige kunstwerk over de Tour de France De scholen die meededen, zijn: Elisabethschool, De Globe, De Triangel, Wilhelminaschool, Kameleon, Koppeling, Julianaschool, Kompas en De Toermalijn. Ook speeltuin De Waal en Kindercampus Pendrecht deden mee.

In workshops tekenden de kinderen hun droomfiets. Per school werd de mooiste fiets uitgekozen en overgebracht op een ondergrond van 1.20 bij
1.50 m. Vervolgens sloegen de kinderen onder leiding van Trotz & Brink met groot enthousiasme aan het mozaiëken.

Het resultaat van hun inspanningen: twintig fraaie fietsen in kleurrijk mozaïekwerk! Ingelijst en wel te zien in het Zuiderpark ten zuiden van volkstuinvereniging De Zandweg.