Deelgemeente Charlois Rotterdam

Volop swing tijdens Jazz op Zuid

Het was de afgelopen week volop genieten van bekende en minder bekende jazzmuzikanten op Zuid.

Elizabeth Simonian zong woensdagavond 23 juni in Theater Zuidplein de sterren van de hemel tijdens het openingsconcert van North Sea Round Town op Zuid (foto: Wyzphoto.nl)

Renske Taminiau en haar band traden op 27 juni op tijdens het festival aan de Charloise Kerksingel (foto: fotopersbureau Cor Vos).

Vorige week woensdag zong Elizabeth Simonian de sterren van de hemel tijdens het openingsconcert van Norths Sea Round Town op Zuid. De dubbelconcert, samen met het de uiterst swingende muziek van Wim Warmans Latin Confusion, werd druk bezocht.

En onder zomerse omstandigheden was het afgelopen zondag natuurlijk goed toeven aan de Charloise Kerksingel. Ook dit jaar slaagde de organisatie er weer in een mooie line-up samen te stellen met nieuwe namen, zoals Renske Taminiau met haar band. Een veelbelovende jazz-artieste wiens debuut-cd vorig jaar verraste.

Het festival werd afgesloten met een swingend optreden van oudgediende Hans Dulfer en zijn band.

Laatste concert

Het laatste concert in Charlois is vanavond, 30 juni. Dan treedt Joke Bruijs op in Theater Zuidplein, samen met de hippe jonge band BOSCO.

Start concert: 20.15 uur. Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64. Toegang 19,50/ 15,-

Op andere plekken (op Zuid) zijn nog concerten. Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op: www.northsearoundtown.com