Deelgemeente Charlois Rotterdam

Ondernemershuis Zuid bezoekt Carnisse

Woensdag 23 juni was er voor de tweede keer dit jaar een flitsactie van het Ondernemershuis Zuid. Hierbij bezoeken vertegenwoordigers van het Ondernemershuis en deelgemeente Charlois ondernemers in een wijk.

In Carnisse werd onder meer slagerij 'Islam Centrum' bezocht (foto: Wesley Zwarts) Dit keer was het de beurt aan Carnisse. Onder leiding van Alaattin Erdal, portefeuillehouder Economie van de deelgemeente, bezocht men verswinkels in Carnisse. De winkeliers werd gevraagd hoe het met ze gaat en waarmee ze eventueel geholpen kunnen worden. Zij konden meteen vragen stellen over bijvoorbeeld vergunningen, subsidies, vestigingsruimte, veiligheid en stageplaatsen. Andere vragen worden via de partners van het Ondernemershuis afgehandeld.

In de Nettomarkt bezocht men onder meer de Spakenburgse vishandel en Kaasland. Een van de gespreksonderwerpen was hier de blauwe parkeerzone. Aan de Katendrechtse Lagedijk startte Merkez Kasabi met behulp van het OBR een tweede winkel. De voorbereiding is in volle gang om zo snel mogelijk open te gaan. Daarna stond de Slagerij Islam Centrum op het programma. Deze onderneming met een toonbank van 25 meter vestigde zich in 2001 in Carnisse en is bekend in de hele regio. Met de ondernemer werd gesproken over de parkeerproblematiek aan de Wolphaertsbocht.

Beste groenteman

De laatste ondernemer die bezocht werd, was de Westlandse Tuin. Inmiddels is deze onderneming doorgedrongen tot de halve finale van de Beste groenteman van Nederland, een prestigieuze wedstrijd waarbij nu al de top 5 is gehaald. Met deze ondernemer werd gesproken over verfraaiing van de gevel.