Commissie Gelijke Behandeling

Oordelen CGB beoordeeld

30-06-2010

De elfde Oordelenbundel: Gelijke behandeling: oordelen en commentaar 2009 is onlangs verschenen. De Oordelenbundel is een unieke wetenschappelijke publicatie, specifiek gewijd aan het werk van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). De oordelen van de Commissie staan hierin centraal en worden belicht vanuit Europese en Nederlandse rechtspraak en wetgeving. De bundel wordt geschreven door onafhankelijke auteurs, allen expert op dit complexe rechtsgebied.

In de bundel leest u welke ontwikkelingen er waren in 2009. Per discriminatiegrond worden de ontwikkelingen uiteen gezet. In themabijdragen geven gastauteurs hun eigenzinnige visie op een onderdeel van het gelijkebehandelingsrecht. De annotaties zorgen voor een praktische analyse van een aantal oordelen die juridisch gezien interessant zijn. De oordelen van de CGB laten opnieuw een grote diversiteit aan vraagstukken van gelijke behandeling zien.

Dit jaar zijn in de themabijdragen de volgende onderwerpen nader belicht: organisatiecultuur en verhulde discriminatie, positieve verplichtingen als bijdrage van gelijkheid en een vergelijking van verschillende gelijkebehandelingsorganen in Europa.

U kunt de Oordelenbundel 2009 downloaden vanaf deze website of bestellen via info@cgb.nl.