Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.55 uur

Utrecht, 30-06-2010

Optimale samenwerking politie, brandweer en burgers

IJSSELSTEIN Door een optimale samenwerking tussen de politie, brandweer en enkele passanten, kon een agent op dinsdag 29 juni een verdachte aanhouden.

Rond 13.15 uur stond een agent op de Baronieweg. Daar zag hij een 15-jarige jongen uit Maartensdijk uit een benzinestation komen. De agent wist dat de jongen werd gezocht in verband met een diefstal. Bij het zien van de agent, ging de jongen er te voet vandoor. De agent ging te voet achter hem aan en kreeg vervolgens een lift van een passerende brandweerwagen. Daardoor wist de agent in de buurt van de vluchtende verdachte te komen. Die sprong in een sloot en zwom die over. Een vrouw op een elektrische fiets bood vervolgens haar fiets aan de agent aan om de achtervolging te kunnen voortzetten.

De agent reed om en zag bij de Hugo Poortmanstraat de verdachte weer lopen. Hij sommeerde hem te stoppen, maar de verdachte zette zijn vlucht via een groenstrook voort en dook over een heg. De agent volgde hem en zag zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken om de verdachte te stoppen. Daarbij kreeg hij hulp van een passant, waarna de verdachte onder controle kon worden gebracht en werd geboeid.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Agressieve fietsendief

NIEUWEGEIN Een jongen bedreigde op dinsdag 29 juni het personeel van een winkel. Hij werd aangehouden. De politie onderzoekt of hij nog meer op zijn kerfstok heeft.

Rond 12.45 uur zagen personeelsleden van een winkel aan het Nedereind dat een jongen in de winkel liep. Zij herkende hem als degene die de afgelopen weken driemaal een fiets bij de winkel had gestolen. Zij hadden dit op camerabeelden gezien. Zij spraken de jongen aan en verzochten hem te blijven staan, in afwachting van de politie. De jongen, 17 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, bedreigde daarop meerdere personeelsleden verbaal met de dood.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte aan. Een medewerker deed aangifte van de doodsbedreiging. Agenten brachten de verdachte naar het politiebureau over, waar hij werd ingesloten. De agenten onderzoeken de door hem geuite doodsbedreigingen en de fietsdiefstallen.