Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wezep - Aanhouding voor rijden onder invloed              |

De politie heeft op dinsdagavond 29 juni op de Zuiderzeestraatweg in Wezep een 38-jarige automobilist uit Polen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie kreeg de man omstreeks 12:30 uur in het oog toen hij met een snelheid van 180 km per uur over de A28 reed. De agenten reden achter hem aan en gaven hem een stopteken op de Zuiderzeestraatweg. Daar is hem ook een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij onder invloed was van alcohol. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies de man 2.1 promille.
De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

|     |Putten - Aangehouden voor het bewerken van hennep         |

De politie heeft op woensdag 23 juni een 45-jarige man in zijn woning in Putten aangehouden voor het bewerken van hennep.


De politie ging naar aanleiding van een tip naar de woning van de man voor een onderzoek naar een mogelijk aanwezige hennepplantage. Op zolder troffen de agenten een bewerkruimte waar hennep wordt gedroogd en geknipt. Hier werden ruim 300 gram ongeknipte hennepplanten en 50 gram afgeknipte planttoppen gevonden. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.
De politie maakt proces-verbaal op en de bewerkapparatuur word vernietigd.

|     |Wapenveld - Overleden na ongeval                          |

Op dinsdag 29 juni is een 72-jarige man uit Apeldoorn overleden. De man raakte onwel en kreeg een ongeval op de kruising van de Groteweg met de Klapperdijk in Wapenveld.


Het ongeval vond omstreeks 17:00 uur plaats. De man zat achter het stuur van een personenauto met naast zich zijn vrouw. Zij reden over de Groteweg in de richting van Heerde. Vlak voor de rotonde waar de Groteweg met de Klapperdijk kruist, werd de man onwel waardoor de auto rechtdoor de rotonde op reed. De auto kwam tegen een verkeersbord tot stilstand. De man raakte hierop buiten bewustzijn. Ambulancepersoneel heeft de man met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De man is die avond in het ziekenhuis overleden.

|     |Heerde - Controles op Heerderstrand                       |

De politie voert extra controles uit op het Heerderstrand in Heerde. Vooral het parkeren op plaatsen waardoor de hulpverleningsvoertuigen eventueel belemmerd worden in hun doorgang, baart de politie zorgen.


Het mooie weer lokt toeristen en dagjesmensen naar stranden en recreatieplassen. Niet iedere bestuurder houdt zich aan de regels wanneer hij zijn auto parkeert om van zon en water te gaan genieten. Zo ook bij het Heerderstrand aan de Kamperweg.


De politie heeft al zo'n 75 bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren op groenstroken, ruiterpaden en voor de slagbomen. Daarnaast negeert men veelal de parkeerverboden. Dit alles terwijl de parkeervakken nog niet vol zijn. Vooral het parkeren op plaatsen die vrij moeten blijven voor hulpverleningsvoertuigen baart de politie zorgen.


Ook binnen het gesloten gebied van de Palenweg stonden auto's geparkeerd. Medewerkers van Staatsbosbeheer houden ook toezicht.
De politie houdt vaker controles op en nabij het Heerderstrand en verzoekt bezoekers op de juiste plaatsen te parkeren.

---- --