Erasmus Universiteit Rotterdam

Promotie Mw. L. Carvalho de Mesquita Ferreira

Titel proefschrift
Attention Mosaics; Studies of organizational attention
---

Promotors:
Prof.dr. P.P.M.A.R. Heugens
Prof.dr. J. van Oosterhout

---

Datum
30 juni 2010 13:30

---

Locatie:
Woudestein, senaatszaal

---

Faculteit
Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM)

Wat wordt gemeten, wordt uitgevoerd

Niet een gebrek aan informatie, maar hun beperkte capaciteit daar wat mee te doen, is een probleem waarmee veel organisaties kampen. Ze worden gebombardeerd met informatie, de context waarin ze zich bevinden wordt steeds complexer en talloze problemen en kwesties vechten om prioriteit. Hoe gaan organisaties hiermee om? Aandachtsbesteding binnen de organisatie is het hoofdonderwerp van het proefschrift Attention Mosaics: Studies of Organisational Attention van Luciana Ferreira's. Zij promoveert woensdag 30 juni 2010 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Neem bijvoorbeeld de huidige situatie waar BP mee geconfronteerd wordt. Het stoppen van het olielek in de Golf van Mexico vergt het uiterste van de werknemers van het bedrijf. Maar hoe erg de milieuramp ook is, BP moet toch ook aandacht schenken aan andere zaken zoals wet- en regelgeving, marktrespons, consumentenreacties en nog veel meer. Hoe stelt BP de prioriteiten in dit oerwoud van problemen en hoe wordt de beperkte aandacht en tijd van het bedrijf verdeeld?

"Wat wordt gemeten, wordt uitgevoerd". Het klinkt als een cliché, maar op de werkvloer lijkt deze spreuk wel op te gaan, vooral binnen grote bedrijven. De verdeling van de aandacht van de organisatie is het proces dat aan het gedrag van de organisatie ten grondslag ligt. Dit laat zien waarom organisaties al dan niet reageren op de besluitvormingsomgeving. Financiële rapportage, bedrijfsbeleid en andere routines helpen organisaties goed om te gaan met hun beperkte capaciteit voor het afhandelen van zaken binnen de inherente complexiteit van de bedrijfsomgeving. Deze en andere kanalen van ondernemingsbestuur helpen besluitvormers ook hun aandacht te richten op wat voor de organisatie het belangrijkst is, en de minder relevante zaken terzijde te laten.

Aandachtsbesteding binnen de organisatie kan het best gedefinieerd worden als het sociaal gestructureerde aandachtspatroon van besluitvormers binnen de organisatie. In haar proefschrift omschrijft Ferreira de elementen en processen van aandachtsbesteding binnen organisaties en presenteert drie onderzoeken. Ferreira wil aantonen dat de aandachtsbesteding binnen de organisatie een krachtige constructie is. Hiermee kan een groot aantal organisatorische fenomenen verklaard worden, bijvoorbeeld de effectiviteit van sociale bewegingen, aandacht voor aandeelhouders en de reactie van de organisatie op sociale kwesties.

Het onderzoeksproject voor de PhD-titel van Ferreira is uitgevoerd binnen het Erasmus Doctoraal Programma in Business & Management, georganiseerd door ERIM. Het Erasmus Research Institute of Management (ERIM) is het gezamenlijke onderzoeksinstituut van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en de Erasmus School of Economics (ESE) aan Erasmus University Rotterdam.