Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Dwars over Katendrecht ligt nu een echte laan

Een echte laan mag het nu heten, de Rechthuislaan, met 2 rijwegen en een brede middenberm met bomen. Portefuillehouder Turan Yazir (Ruimtelijke Ordening) feliciteerde de bewoners vorige week van harte met 'hun straat'.

De Rechthuislaan zag er vroeger grauw uit. In overleg met bewoners en de Katendrechtse Bewonersorganisatie is gekozen om de laan zo veel mogelijk in de oude staat terug te brengen: een open nieuwe inrichting die bovendien het veiligheidsgevoel moet versterken. Zoals ze er nu bij ligt, doet de laan daarnaast uitstekend dienst als sjieke verbinding tussen het Kaappark en ss Rotterdam, én tussen het Deliplein en Buizenpark. De portefeuillehouder had tot slot een goed woordje over voor tien leerling-stratenmakers. "Het zijn de planmakers die de inrichting van de laan hebben verzonnen. Maar jullie zijn degenen die dag in, dag uit, in weer en wind op jullie knieën straten aanleggen. Daar hebben we heel veel waardering voor. De Rechthuislaan ziet er echt perfect uit en daar hebben jullie voor gezorgd."

Gezeten op een kruiwagen ging portefeuillehouder Turan Yazir bij de opening letterlijk door het lint. De ludieke actie was verzonnen door bewoners van de Rechthuislaan.
(foto deelgemeente Feijenoord)