Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

30 juni 2010

---

Octopusplan voor veilig verkeer

30 juni 2010
Basisschool 't Koggeschip doet mee aan het Octopusplan om de verkeersveiligheid bij de basisschool te verbeteren. In dit landelijke plan werken schoolkinderen, hun ouders, de school, het stadsdeel, de politie en de andere weggebruikers samen aan de verkeersveiligheid.

Onlangs onthulde stadsdeelwethouder Ronald Mauer (Verkeer & Vervoer) de eerste octopuspaal en lieten de leerlingen 640 ballonnen de lucht ingaan.

Aanpassingen en markeringen

Op het wegdek voor 't Koggeschip zijn `schoolzone'-markeringen aangebracht die weggebruikers alert maken op overstekende kinderen.

Voor de kinderen die vanaf het Lambertus Zijlplein naar 't Koggeschip komen lopen is zebrapad bij de brug Kruisherenpad/Sam van Houtenstraat en de 'kiss and ride'-strook aangepast.

Rondom de school worden palen geplaatst met daarop een octopusfiguur, het symbool voor het verkeersveiligheidplan.

Ballonnenwedstrijd

Halima Ghalbzouri, leerling van groep vijf van basisschool 't Koggeschip is winnares van de ballonnenwedstrijd tijdens de feestelijke start van het Octopusplan. Halina krijg tweehonderd euro voor de aanschaf van een fiets. Haar ballon werd teruggevonden in Groningen.

winnares ballonnenwedstijd octopusplan

Directeur van `t Koggeschip Suzan Baldinger overhandigt winnares Halima Ghalbzouri een cheque van 200 euro voor een fiets.
---