Politie Rotterdam Rijnmond

regio Rotterdam-Rijnmond

Veiligheidsrapportage 2010 regio Rotterdam-Rijnmond

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 30-06-2010 11:42

Vandaag verschijnt de derde Regionale Veiligheidsrapportage. In deze rapportage staat de gemeentelijke en regionale veiligheidssituatie beschreven. De situatie is gemeten aan de hand van politiegegevens en gegevens afkomstig van een bevolkingsenquête.

Met behulp van de rapportage kunnen gemeenten vaststellen hoe het staat met de veiligheid in hun eigen gebied, maar ook hoe de situatie zich ten opzichte van 2006 en 2008 heeft ontwikkeld. Daarnaast biedt de rapportage de mogelijkheid om de gemeenten in de regio Rotterdam-Rijnmond onderling te vergelijken. Met dit meetinstrument beoogt het Regionaal College (burgemeesters, hoofdofficier van justitie en korpschef van politie Rotterdam-Rijnmond) het integraal veiligheidsbeleid te versterken en de samenwerking te verbeteren.

In de regio Rotterdam-Rijnmond is het aantal aangiften bij de meeste delicten ongeveer gelijk gebleven of licht gedaald ten opzichte van de vorige metingen. Bijzonder positief is de regiobrede daling van het aantal straatroven en overvallen.

De Regionale Veiligheidsrapportage wordt tweejaarlijks uitgevoerd en wordt samengesteld op basis van politiegegevens en een bevolkingsenquête. Monitoring van de veiligheidssituatie via politiecijfers vindt elk jaar plaats.

De Regionale Veiligheidsrapportage 2010 is gemaakt door de afdeling Controlling van de politie Rotterdam-Rijnmond onder verantwoordelijkheid van de Begeleidingscommissie Integrale Veiligheid.


Noot voor redacties