Politie Brabant Zuid-Oost

Politie rolt grote hennepkwekerij op

Sterksel, 30-06-2010 o De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.00 uur in een loods aan de Pastoor P Thijssenlaan een hennepkwekerij aangetroffen.

Surveillerende agenten zagen een bestelbusje rijden in de buurt van de loods en controleerden deze. In de laadruimte bleken drie personen te zitten. Bovendien werd in de laadruimte een hoop materiaal aangetroffen waarvan het de politie bekend is dat het gebruikt wordt bij het opbouwen van een hennepkwekerij. Omdat het busje regelmatig bij de loods aan de Pastoor P Thijssenlaan was gesignaleerd werd een onderzoek ingesteld bij de loods. Daar werd een in werking zijnde hennepkwekerij van 1490 planten aangetroffen. Ook werden een aantal nog niet in werking zijnde kwekerijen aangetroffen voor enkele duizenden planten. Alle apparatuur en planten zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

De bestuurder van het bestelbusje en zijn drie passagiers zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het gaat om drie mannen (36, 44 en 62 jaar oud) uit Rotterdam en een 27-jarige man uit Vosselaar (B).