Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 30-06-2010

Ruzie over hoge snelheid leidt tot aangifte bedreiging

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 23.00 uur op de Vier Heultjes een 22-jarige Waalwijker aangehouden die kort daarvoor in een bungalowpark een 24-jarige man uit Gouda bedreigd zou hebben met een mes. Het slachtoffer had de verdachte aangesproken over het feit dat hij zo hard zou hebben gereden in het park terwijl daar ook veel kinderen spelen.

Agenten die ter plaatse gingen kwamen de auto met de verdachte tegen en hebben hem aan de kant gezet en aangehouden. Hij vertelde dat de aangever met twee mannen hem inderdaad terecht over zijn soms te hoge snelheid in het park hadden aangesproken. Maar daarna hadden zij zich zo dreigend opgesteld dat hij uit de recreatiewoning ter
zelfverdediging uit voorzorg een mes lijkend op een dolk of klein zwaard had gepakt. Hij ontkende daarmee echter gedreigd te hebben. De verdachte is vanmorgen na verhoor vrijgelaten. De politie maakt een proces-verbaal op.

Arrestatie in Rijen na bedreiging met mes

RIJEN: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 22.00 uur op het Brabantpark een 47-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake bedreiging. De verdachte zou bij het voetbalveldje een 23-jarige jongeman uit Rijen bedreigd hebben met een mes.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij met vrienden gevoetbald had. Hij zag de verdachte lopen en met zijn armen boven zijn hoofd zwaaien. Door de vreemde bewegingen die de man maakte, riep hij haar hem vragend of hij soms gek was. De verdachte liep volgens de aangever een woning binnen en kwam even later weer naar buiten met een mes onder zijn armen. De man liep naar de groep jongeren en pakte de aangever vast. Hij hield zo verklaart het slachtoffer het mes voor zijn hals en bewoog het in horizontale richting. De jongeman wist het mes naar beneden te drukken en af te pakken. De politie heeft de man die vermoedelijk onder invloed was van alcohol op aanwijzing van de jongens aangehouden. Hij werd ingesloten. Hij wordt vandaag verhoord om zijn versie van de toedracht te vertellen.

Arrestatie na bedreiging met bijl

VEEN: Dinsdagmiddag is op een recreatiepark aan de Veense Put een burenruzie geëscaleerd in een bedreiging. Een 42-jarige vrouw uit Veen verklaarde tegenover de politie dat haar buurman, een 37-jarige man uit Schijndel, tegen haar chalet had gebonsd en daarbij hard had geroepen "is het afgelopen". Kennelijk had de man last van een sissend geluid. De buurman liep vervolgens als scheldend met een bamboestok op haar af. Vervolgens pakte hij een bijl waarmee hij in haar richting liep, daarbij hakkende bewegingen makend. Hij is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

Caissière verduistert krasloten

LOON OP ZAND: Een 24-jarige Tilburgse is dinsdagavond in een supermarkt betrapt op verduistering in dienstbetrekking. De vrouw werkte als caissière in de supermarkt. Op camerabeelden was vastgelegd dat ze krasloten wegnam en in het borstzakje van haar dienstkleding stopte. De leiding van de winkel had camera's opgehangen omdat ze het vermoeden hadden dat er interne diefstallen plaats vonden. Eerder werden al circa 50 krasloten en een geldbedrag van in totaal circa 600 euro
verduisterd. Het vermoeden was gerezen dat er fictief goederen werden terug genomen en dat het geld door de betrokken medewerker vervolgens in eigen zak werd gestoken. De verdachte deed afstand van de 14 krasloten die ze in haar zak had gestopt. Of ze daadwerkelijk ook eerder loten en of geld verduisterd heeft wordt nader onderzocht.

Politie onderzoekt inbraak slagerij

OOSTERHOUT: Vannacht is omstreeks 03.00 uur ingebroken in een slagerij op de Keiweg. Een alerte getuige meldde dat het om drie personen ging die in het donker gekleed waren en zaklampen bij zich hadden. Er is ook gezien dat vermoedelijk twee daders op een scooter wegreden. Deze werd echter niet meer aangetroffen. De inbrekers hadden aan de achterzijde een bovenlicht geforceerd. Ook de buitendeur had braakschade.
Vooralsnog lijkt er niets ontvreemd te zijn.

Bromfietscontrole in Dongen

DONGEN: Agenten hebben vanmorgen tussen 07.30 en 08.30 uur twaalf bromfietsen gecontroleerd op de Eindsestraat.Er werden vijf bekeuringen uitgedeeld.


- 2 x te hoge constructiesnelheid, waarvan de hoogste 70 km/h
- 1 x rijden zonder rijbewijs

- 1 x onverzekerde bromfiets

- 1 x zich niet kunnen legitimeren

Tevens is er nog een bromfiets in beslag genomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-06-2010 13:11 | © Regio Midden en West Brabant |