Stadsdeel Amsterdam-Noord

Start bouw De Zeven Provinciën

30 juni 2010

Appartementengebouw van Jo Coenen gaat in bouw

Op 30 juni start de bouw van De Zeven Provinciën aan het IJ in Amsterdam De Zeven Provinciën is ontworpen door de architect Jo Coenen. Het gebouw bestaat uit 62 koopappartementen. De Zeven Provinciën is één van de negen appartementencomplexen in de eerste fase van het Residentieel Kwartier van Overhoeks. Oplevering van De Zeven Provinciën is gepland in het eerste kwartaal van 2012. Bouw- en aannemingsbedrijf Lokhorst is verantwoordelijk voor de bouw in opdracht van de Ontwikkelcombinatie Overhoeks.

De grootte van de appartementen in De Zeven Provinciën varieert van 114 tot 237 vierkante meter met prijzen van EUR 540.000,- tot EUR
1.955.000. In zijn ontwerp heeft architect Jo Coenen veel aandacht besteed aan het uitzicht: vanuit alle woningen kunnen de bewoners genieten van een bijzonder panorama. Met vloeiende lijnen is een doorlopend perspectief gecreëerd met een weids uitzicht. De Zeven Provinciën is met zijn bijzondere architectuur een van de vele smaakmakers van Overhoeks, een levendige en eigenzinnige wijk met een spannende mix van wonen, werken, vrije tijd en cultuur.

Jo Coenen is verheugd over de start van de bouw van De Zeven Provinciën: `Ik kreeg binnen Overhoeks de mooiste plek in het plan toebedeeld, rechtsbuiten met een prachtig uitzicht over het IJ. Helemaal vooraan en zeer prominent. Het ontwerp kreeg daardoor een dubbele boost. Ik ben dan ook zeer content dat de bouw van de appartementen start.'

De andere appartementencomplexen in het Residentieel Kwartier zijn De Halve Maen (88 koopappartementen), De Zeearend en De Willem Barendsz (gezamenlijk 44 huurappartementen), De Statendam (73 koopappartementen), De Prinsendam (74 koopappartementen), De Oranje (41 koopappartementen), De Gelria (56 socialehuurappartementen) en De Europa (79 huurappartementen). De Prinsendam en De Oranje zijn reeds opgeleverd, de officiële oplevering van De Gelria volgt in juli 2010, terwijl De Europa begin 2011 wordt opgeleverd.

Meer informatie: informatiecentrum Overhoeks, tel. 020-634844 of email info@overhoeks.nl. Kijk ook op Overhoeks

Tekening van een gebouw