Politie Midden- en West Brabant

Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 30-06-2010

Verdachte Opiumwet aangehouden

ROOSENDAAL: Agenten van het politieteam Roosendaal arresteerden dinsdagmiddag 29 juni 2010 een 20-jarige man uit Maarsen vanwege overtreding van de opiumwet. Hij werd gezocht vanwege het dealen in softdrugs. Surveillerende agenten herkenden hem op de Pootlaan en gingen over tot zijn aanhouding.
De verdachte maakte op dat moment (16.10 uur) deel uit van een groep jongeren. Hij stribbelde nog wat tegen bij zijn aanhouding, waarbij andere jongeren hem probeerden te helpen. Om die reden moesten de agenten hun wapenstok ter hand nemen. Na het uitdelen van enkele tikken kon de verdachte worden ingerekend en overgebracht naar het bureau van politie. De verdachte is ingesloten voor het verdere onderzoek.

Vriend (24) brengt vriendin (23) snijwond toe

ROOSENDAAL: De politie moest woensdagochtend 30 juni 2010 in actie komen bij huiselijk geweld. Rond 16.00 uur kwam er een melding binnen over een relationele mishandeling in een woning in de wijk Westrand. Agenten gingen meteen ter plaatse en troffen een vrouw (23) aan met een flinke gewond in haar arm. Zij verklaarde dat haar vriend haar tijdens een ruzie door een glazen ruit had geduwd. Hierbij had zij de snijwond aan haar arm opgelopen en klaagde zij over pijn aan haar hoofd. De agenten brachten haar voor medische behandeling naar het ziekenhuis, waar de wond met 10 hechtingen gedicht werd. De verdachte, haar 24-jarige vriend, meldde zich ondertussen in het politiebureau, waar hij werd aangehouden. Tegen de man is inmiddels proces-verbaal opgemaakt wegens zware mishandeling.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Verkeerscontrole Bergse Plaat

BERGEN OP ZOOM: In het stadsdeel Bergse Plaat hield de politie gedurende de middaguren van dinsdag 29 juni 2010 diverse controles. De actie was gericht op het verkeerstoezicht in de wijk. De agenten maakten twaalf processen-verbaal op:

1x voor overschrijding maximum snelheid
4x fietsen of brommen op het trottoir (winkelcentrum)

2x voor foutparkeren
4x niet dragen autogordel

1x niet kunnen tonen rijbewijs

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 30-06-2010 13:48 | © Regio Midden en West Brabant |