MKB loopt miljoenen euro's mis door eenzijdige werkwijze accountants

30/06/2010 14:19

accon avm

Goud ligt voor het oprapen voor de deur van het WTC Amsterdam

accon avm: MKB loopt miljoenen euro's mis door eenzijdige werkwijze accountants

Amsterdam, - Met het omkiepen van kruiwagens vol symbolisch goud, voor de deur van het WTC Amsterdam, start accon avm adviseurs en accountants vandaag officieel het controlepraktijkjaar 2010. Hieraan voorafgaand ging een uitgebreide tour met een gouden geldwagen om het MKB bewust te maken van het belang van een goede financiële controle.

"Het bedrijfsleven gooit nog steeds goud weg! In deze crisistijd willen we daar graag een einde aan maken. De accountant heeft, door zijn werkzaamheden voor de accountantscontrole, vaak heel veel kennis van de onderneming. Wij pleiten ervoor dat deze kennis ook omgezet wordt in inhoudelijk goed advies over interne controles, bedrijfsprocessen en andere zaken die voor de MKB-ondernemer van belang zijn. Wij werken al zo, het is tijd dat het MKB dit ook van zijn accountant eist. De promotietour met de gouden geldtransportwagen en de kruiwagens met goud, is onze manier om bedrijven en accountants eventjes wakker te schudden", aldus de strijdbare bestuursvoorzitter Peter Feijtel RA van accon avm.

Accountancy vervreemd van MKB

In de visie van accon avm beperkt de accountant van vandaag zich te veel tot de jaarcijfers. De reden is simpel: accountancy is langzaam vervreemd van de werkvloer en de ondernemer. Terwijl ze hier juist ondersteunend zou moeten zijn.

Alles draait om de samenwerking tussen bedrijf en accountant. Het gaat om; samen over de cijfers heen kijken, naar een effectievere en productievere toekomst. Elk accountantskantoor, groot en klein, zal in toenemende mate meer oog moeten hebben voor de bedrijfsvoering van de klanten. Niet je eigen kantoor komt op de eerste plaats, maar het bedrijf van je opdrachtgever. Vanuit dat bewustzijn zou elke accountant dienen te werken. Daarom trekt accon avm nu stevig aan de bel met de oproep om eens kritisch te kijken naar de relatie met de huidige accountant.

Gratis consult

Onder het motto: "Verzilver uw munt in een gratis advies consult" kunnen bedrijven de komende maanden gratis kennismaken met de werkwijze van accon avm adviseurs en accountants . Om dit te promoten kiepte accon avm in Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Goes, Leeuwarden en Maastricht kruiwagens met goudstukken leeg. De verwachtingen van de actie zijn hoog bij accon avm. "De economische teruggang heeft ervoor gezorgd dat ondernemers alles durven te bekijken en te heroverwegen, ook hun relatie met de accountant. Dat is een positieve ontwikkeling", aldus directeur controlepraktijk Jacco de Braal RA van accon avm.

accon avm focust op MKB

accon avm is de grootste zelfstandige accountants en adviesorganisatie van Nederland. Het beschikt over een netwerk van 50 lokale kantoren. In 2007 verwierf accon avm Controlepraktijk BV de vergunning voor het verrichten van wettelijke controles, ook bij organisaties van Openbaar Belang, de zogenaamde OOB's. De focus van accon avm ligt echter op het MKB. Voor meer informatie: accon avm.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.decontrolepraktijk.nl/