Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 30 juni

Alkmaar, 30-06-2010 o 14.00 uur

Getuigenoproep schieten Dubbele Buurt

Hoorn, woensdag 30 juni

Woensdagochtend werd rond 03.15 uur melding gemaakt van een schietpartij op de Dubbele Buurt. Bewoners hadden schoten gehoord. Ter plaatse trof de politie niemand meer aan. Wel werden er meerdere patroonhulzen gevonden. Eén geparkeerde auto had kogelinslagen en was dus beschadigd. Er werd een zoekslag gemaakt in de omgeving. Er werd niemand meer aangetroffen.

Er zijn getuigen die zich gemeld hebben. De politie wil echter met nog meer mensen in contact komen die mogelijk iets gezien hebben woensdagochtend op de Dubbel Buurt rond bovengenoemd tijdstip. Zij kunnen contact opnemen met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Stelen tuinstoelen

Den Helder, woensdag 30 juni

Een 24-jarige en een 44-jarige man, beide afkomstig uit Den Helder, zijn woensdagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Korvetstraat. Een getuige meldde dat hij twee mannen met tuinmeubelen zag sjouwen vanuit een tuin op de Fluytstraat. Agenten hoorden bij aankomst dat de mannen in de richting van een steeg waren gelopen vlakbij de kruising Korvetstraat/Schoenerstraat. De agenten troffen de twee aan toen zij net vanuit de Schoenerstraat de Korvetstraat in wilden lopen. Zij werden aangehouden. In de tuin van één van de verdachten werden zes tuinstoelen aangetroffen. Volgens een andere bewoner stonden deze er nog niet toen hij naar bed ging.

Huiselijk geweld

Alkmaar, dinsdag 29 juni

Een 25-jarige Alkmaarder is dinsdagavond rond 23.45 uur aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had bij een ruzie met zijn vriendin diens keel dichtgeknepen. De vrouw belde een familielid en vroeg deze de politie te bellen. De man werd aangehouden in de woning en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na mishandeling

Hoorn, dinsdag 29 juni

Een 32-jarige man uit Hoorn is dinsdagavond rond 19.00 uur aangehouden op de Venenlaan. De verdachte was op de fiets en werd aangereden door een 99-jarige automobilist. De fietser ging compleet door het lint en sloeg op de auto van de automobilist. Een familie probeerde te bemiddelen. De moeder, vader en dochter werden echter mishandeld door de man. De 20-jarige dochter liep een gekneusde hand op en een blauw oog. De 52-jarige vader had een wond aan zijn vinger en een gezwollen oog. Tevens was zijn bril stuk geslagen en zijn blouse gescheurd. De verdachte ging er rennend vandoor en liet zijn fiets en tas achter. De politie ging ter plaatse. De man kon verderop op de Venenlaan worden aangehouden. Hij was vermoedelijk onder invloed van drugs.

Aanhouding voor diefstallen uit sporthal

Noord-Scharwoude, woensdag 30 juni

Een 18-jarige man uit Oudkarspel is maandag aangehouden op het politiebureau. Hij was gevraagd hier te verschijnen nadat hij door getuigen herkend was op beelden uit een sporthal waar op 16 juni spullen uit een kleedkamer waren gestolen. Er werden de afgelopen anderhalve maand meerdere keren spullen uit de kleedkamer van deze sporthal gestolen. De verdachte wordt woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze beslist of de man in voorlopige hechtenis gaat.