Provincie Noord-Brabant

Kempenland kiest finalist Podium 10 in finale Brabantse Dorpen Derby

Podium10 uit Bladel is de eerste finalist in de Brabantse Dorpen Derby. Podium10, geopend in september 2009, is een unieke verzamelplaats voor iedereen die iets met muziek heeft, in de breedste zin van het woord. De inzending is de finalist van reconstructiegebied Kempenland. Podium 10 gaat in de finale de strijd aan met acht finalisten uit de andere reconstructiegebieden. Op 10 juli, tijdens de aftrap van de Brabantse Dorpen Derby, krijgen de negen kandidaten voor de eindoverwinning van gedeputeerde Brigite van Haaften de prijs van E 10.000. Dit bedrag kan worden ingezet ter verbetering en promotie van het project.

Corien Snijder, voorzitter Podium10: "Door de grote belangstelling en toeloop zijn we in ons eerste jaar versneld uitgegroeid van een klein clubje vrijwilligers tot een serieuze vrijwilligersorganisatie. Onze doelstelling om een broeinest te worden voor jong en oud, waarin de passie voor allerlei soorten muziek gedeeld kan worden, komt daarmee steeds dichterbij. Toegang tot de finale van de Dorpenderby zien we als een kroon op ons werk en als een stimulans om hier mee door te gaan."

Brabantse Dorpen Derby

Op 11 december maakt de jury, onder voorzitterschap van gedeputeerde Van Haaften, tijdens een live-tv-uitzending bekend wie de winnaar is van de Brabantse Dorpen Derby 2010. De winnaar krijgt E 25.000, die niet alleen het project maar heel het dorp ten goede komen.

Vitaal, mooi en schoon Brabants platteland
Podium10 draagt op een bijzondere wijze bij aan de herinrichting van het platteland in Kempenland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder regie van provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in het Streekhuis Kempenland.