Gemeente Baarn

Renovatie handbalvelden Sportpark Ter Eem

De gemeente Baarn gaat deze zomer de handbalvelden op Sportpark Ter Eem opknappen. De toplaag van de twee velden wordt vernieuwd, er komen nieuwe ballenvangers en langs één van de velden gaat de gemeente dug-outs plaatsen. De opknapbeurt is mogelijk dankzij een financiële meevaller bij de aanbesteding van de kunstgrasvoetbalvelden vorig jaar. Het werk zal midden augustus plaatsvinden.

Bij een kwaliteitsmeting van de handbalvelden in 2005 voldeed de asfalt toplaag van de velden nog aan de voorwaarden. Na overleg met de handbalafdeling van SV Baarn zijn de velden sindsdien nogmaals gekeurd door het keuringsinstituut van de Nederlandse sportbonden ISA Sport. Daaruit bleek dat de stroefheid en vlakte van de velden momenteel niet meer voldoen aan de eisen van de handbalbond. De gemeente heeft daarom besloten om de asfalt toplaag te vernieuwen. Dat kan het beste gebeuren in de warme zomermaanden.

Ballenvangers en dug-outs
Oorspronkelijk stond de vernieuwing van de ballenvangers gepland in 2012. Omdat er deze zomer gewerkt wordt aan de velden, is besloten om tegelijk de ballenvangers te vernieuwen. Ook word de renovatie aangegrepen om dug-outs te plaatsen op het hoofdveld.

Meevaller
Vorig jaar heeft de gemeente de kunstgrasvoetbalvelden en een cricketpitch laten aanleggen op Sportpark Ter Eem. Een gunstige aanbesteding van dit werk leverde gemeente een meevaller op. Omdat de gemeente sinds 2009 ook gebruik maakt van een voordelige rijksregeling voor omzetbelasting op sport, is er voldoende financiële ruimte ontstaan om de renovatie van de handbalvelden te bekostigen. Â