Gemeente Overbetuwe


Gelijke behandeling in Overbetuwe

30 juni 2010

Op 29 juni 2010 is het college van B&W een dienstverleningsovereenkomst aangegaan Stichting Artikel 1 Gelderland-Midden. Deze stichting staat open voor meldingen van discriminatie uit onze gemeente en die van alle andere gemeenten in Gelderland-Midden. Dat is gisteren overeen gekomen.

Hulp van Stichting Artikel 1

Als mensen `ongelijk behandeld' worden, kunnen zij bezwaar maken. De stichting beoordeelt of de situatie voor ondersteuning in aanmerking komt. Zij helpen ook bij de juridische kant van de zaak. De medewerkers van Stichting Artikel 1 Gelderland-Midden staan mensen bij die werk willen maken van ongelijke behandeling.

Een melding doen

Inwoners kunnen via verschillende kanalen een melding van discriminatie doen:

* bij de gemeente, via de balie Publiekszaken, of via een formulier dat mensen kunnen downloaden van de website http://www.overbetuwe.nl/ en vervolgens kunnen opsturen;
* bij de stichting, via de fysieke balie of via het digitaal verzendbare invulformulier op http://www.art1gelderlandmidden.nl/.

Start Stichting Artikel 1

De stichting is al in bedrijf en staan garant voor anonieme behandeling van meldingen en vragen.

Ongelijke behandeling

Als mensen zich ongelijk behandeld vinden op grond van geslacht, ras, herkomst, geloofs- of levensovertuiging, seksuele gerichtheid, burgerlijke staat, handicap of welke ander aspect ook, kunnen zij dit melden. De stichting staat ze bij om hun recht te halen.