Gemeente Bergambacht


Peuterspeelzaal Klein Duimpje feestelijk heropend na verbouwing
---

Bergambacht, 29 juni 2010

heropening Klein Duimpje Woensdag 23 juni (her)opende burgemeester A. van Erk samen met de peuters, Peuterspeelzaal Kleinduimpje aan de Bloemengaarde in Bergambacht.

Afgelopen weken is hard gewerkt aan de uitbreiding en (her-) inrichting van de Peuterspeelzaal. Kleinduimpje heeft nu permanent twee lokalen ter beschikking. De extra ruimte maakt het mogelijk nog betere zorg aan de peuters te bieden.

Timmer- en Onderhoudsbedrijf Edwin Terlouw uit Bergambacht heeft er samen met T.S. Vloeren uit Schoonhoven iets moois van gemaakt. Ook de leidsters en vrijwilligers hebben zich met veel enthousiasme en inzet op de verbouwing gestort. Veel is in de avonduren, weekenden en meivakantie gebeurd waardoor de peuters nauwelijks last hadden van de verbouwing.

Op Peuterspeelzaal Kleinduimpje komen, verdeeld over 6 groepen, iedere week ruim 80 peuters samen spelen onder de deskundige begeleiding van elf leidsters en hulpleidsters. Ze spelen in een veilige omgeving en worden begeleid in hun ontwikkeling, zodat de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk verloopt.

Aanmelden
Ouders kunnen kun kinderen aanmelden vanaf het moment dat zij anderhalf jaar oud zijn bij:

* Peuterspeelzaal Kleinduimpje, Bergambacht, 0182-351959 / www.kleinduimpjebergambacht.nl of
peuterspeelzaal.kleinduimpje@gmail.com

* Peuterspeelzaal Het Hummeltje, Berkenwoude 0182-362470
* De Ammerse Peuterclub, Ammerstol, 0182-352607 / 06-36074401 www.ammersepeuterclub.nl

Taalachterstand
In samenwerking met de gemeente, de peuterspeelzalen in Ammerstol en Berkenwoude en het consultatiebureau verzorgt Kleinduimpje ook twee speciale dagdelen voor peuters met een taalachterstand (VVE). Peuters kunnen 2 of 3 dagdelen komen spelen op Kleinduimpje. De kosten hiervoor bedragen (voor 2 dagdelen) 35,00 per maand.
Het professionele aanbod van vroegschoolse educatie maakt het mogelijk eventuele (taal)achterstanden zo vroeg mogelijk te signalen en aan te pakken. Dat maakt de start op de basisschool een stuk gemakkelijker.


---