Gemeente Krimpen aan den IJssel

Glasvelzelnetwerk in Krimpen

Geregeld komen er bij de gemeente vragen binnen over Caiway. Deze vragen variëren van: `wordt mijn abonnement nu duurder' tot `kan ik met het nieuwe netwerk nog wel mijn huidige toestel gebruiken'. Het blijkt niet altijd duidelijk te zijn bij wie u met deze vragen terecht kunt. Ook blijkt niet altijd duidelijk welke rol de gemeente hierin vervult. Daarom willen wij u daar graag iets meer over vertellen.

Eigendom kabelnetwerk

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het kabelnetwerk in onze gemeente niet het eigendom van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Tot 1 april 2009 behoorde het kabelnetwerk toe aan de Stichting Kabeltelevisie Krimpen aan den IJssel. Met ingang van 1 april 2009 is het netwerk overgenomen door de firma CIF Krimpen BV. Voor het aanbieden van kabeldiensten is CIF Krimpen BV een overeenkomst aangegaan met Caiway.

Bevoegdheden gemeente

CIF Krimpen BV heeft aan de gemeente toestemming gevraagd voor het aanleggen van een glasvezelnetwerk. Volgens de huidige Telecommunicatiewet is de gemeente verplicht hieraan mee te werken. Volgens dezelfde wet is de gemeente verplicht een verordening op te stellen. De nadere regels in de verordening mogen echter uitsluitend betrekking hebben op het voorkomen van schade in de openbare ruimte. Over de aangeboden kabeldiensten hebben wij geen zeggenschap. Daarom adviseren wij u voor vragen over digitale televisie, internet of telefoon contact op te nemen met de firma Caiway. Dit kan via: www.caiwayglasvezel.nl/krimpen of tel. 088-2249111. Mocht u niet tevreden zijn met de beantwoording van de firma Caiway, dan kunt u contact opnemen met de Opta. Namens de overheid houdt de Opta toezicht op bedrijven die kabeldiensten aanbieden. U kunt de Opta bereiken via: www.opta.nl of tel. 070-3153500.

Raadhuisplein 2
Postbus 200, 2920 AE
Krimpen aan den IJssel (0180) 540655
gemeente@krimpenaandenijssel.nlgemeente@
krimpenaandenijssel.nl